Välkomna till Färjestad BK, August och Axel!
Lagbygget2022-05-18
Färjestad BK förstärker backsidan med Axel Bergkvist och August Tornberg. Båda killarna kommer närmast från spel i Allsvenskan med Mora respektive Västerås.

En yngre talang och en ”late bloomer”, så skulle man kunna sammanfatta de båda backarna som nu kommer in i det grönvita försvaret.
– Axel (21 år) är en offensivt skickligt back som spelat på ett moget sätt under säsongen i Mora, där han också haft en framträdande roll. Han har en långsiktig plan med sitt hockeyspelande där första steget är att kliva in i SHL och vi är glada att han gör det hos oss, säger sportdirektör Rickard Wallin om sitt nyförvärv.

– August (29 år) är då lite mer av en late-bloomer som har bra storlek och är kraftfull i sitt spel. Även om han har sina styrkor i sin defensiv så har han en fin spelförståelse, tycker jag. Vi hoppas han kan bidra med ett effektivt backspel hos oss, precis som han gjort i Västerås den senaste säsongen, säger Wallin.
{!A}

Båda killarna ser fram emot att dra på sig sin nya tröja och att komma igång.
– Hela stället sprider glädje, och med tanke på det fantastiska slutspelet gubbarna här har gjort så är det väl inte så konstigt. Det ska bil kul att få bli en del av Färjestad BK, säger Axel Bergkvist som tidigt förstod att Färjestad var intresserade av honom.
– Jo, så var det. Det blev en bra boost för mig personligen resten av säsongen i Mora då jag kunde lägga det där med ny klubb åt handlingarna och bara spela den bästa hockeyn möjlig för att komma bra förberedd in i den nya säsongen. Har hela tiden haft en skön känsla i kroppen och den kommer av att man verkligen tror på mig här, vilket är grymt inspirerande, säger Bergkvist som faktiskt har en gammal Färjestadskoppling.
– Jo så är det. Farsan (Per-Ragnar) var målvakt här på 90-talet. Han öppnade väl mest båsdörr, men ändå, skrattar Axel.
{!B}

Vårt andra nyförvärv - med efternamnet Tornberg - har ingen direkt Färjestadskoppling, men väl en kusin som besöker oss i arenan då och då. Gamle backen Johan, numer expertkommentator på Cmore, är Augusts kusin.
– Man lär väl se honom i korridorerna framöver, ler August som kommer från en starkt säsong i Västerås.
– Jo men det var ett bra år. Haft lite strul med skador och har tagit en lite längre resa än andra för att komma till SHL, men nu är jag här och det ska bli jättekul, säger han och känner att den hockeyn som blev vägvinnande i slutspelet är något som kommer att passa hans spelstil.
– Det är en ganska rak hockey och mycket i spelet går ut på att vinna närkamper och det passar mig. Att vara en trygg pjäs där bak, men också hänga med framåt om läget ges, säger Tornberg.

Kontraktet med Axel Bergkvist är skrivet på 3 år, och 2 år med August Tornberg.

KÖP DIN GULDTRÖJA DU OCKSÅ!

{!C}

Kommunikatör Stefan Eriksson