Patrik Lundh flyttar hem till Karlstad
Publicerad: 2021-12-31
Lagbygget
Efter en utflykt på dryga sju säsonger kommer nu Peppe Lundh hem igen. För dialekten till trots räknar han Karlstad som hem.

– Det har blivit så, och det känns jätteinspirerande att få komma tillbaka till Färjestad igen, säger han.

Efter en misslyckad sejour i Tyskland och Schwenniger Wild Wings så öppnades en möjlighet att kunna komma hem till Karlstad igen. En möjlighet som Rickard Wallin tidigt undersökte och som nu har blivit verklighet.
– Vi tycker att det är en jättebra möjlighet för oss och Peppe att komma hem till Karlstad och får en omstart efter ett halvår i Tyskland. Vi känner att vi behöver lite konkurrens på forwardssidan och dessutom bredda centersidan, både för att bli mindre skadekänsliga samt att vi har centrar som är OS-aktuella. Vi tror också att lite mer konkurrens kan göra att vi får ut det bästa ur vårt material. Peppe är en karaktärsspelare med starka tvåvägsegenskaper. Har vunnit guld både här och på andra ställen så han vet vad det handlar om och vad som krävs. Dessutom har han visat en enorm vilja över att få komma tillbaka till Färjestad, vilket är en stor bit i pusslet. Han vill vara här, vet vad han får och vi vet vad vi får, säger Wallin.

Peppe själv beskriver det som att ”få livet tillbaka” efter en mer än tung höst i Tyskland.
– Vi köpte ett hus i Karlstad i somras och hann väl precis få nyckeln innan det var dags att dra. Familjen har bott här i Karlstad hela tiden och varit på kortare besök. Det tär på en att vara ifrån familjen under så långa perioder. Livspusslet blev svårare än vad vi trodde, säger han, precis efter att ha landat på Arlanda.

Att åter få sätta på sig FBK-tröjan är en tanke han aldrig riktigt släppt.
– Den tanken har alltid funnits med i bakhuvudet. Men det ska vara läge från båda håll och så har det kanske inte varit under den här tiden. Men nu togs det en kontakt med ”Walle” och nu är vi här, vilket känns jättebra. Jag vet vad Färjestad vill och jag vet kraven som finns runt föreningen. Jag som alla andra har ju sett att det finns en enorm potential i den grupp som redan finns där, och kan jag komma in med lite ny energi och bara vara mig själv och göra det jag är bra på så kommer jag förhoppningsvis att kunna bidra med en hel del, säger han.

Den sociala biten kommer att vara som ett eget nyförvärv för hemvändaren.
– Mår man dåligt så presterar man inte. Sen är jag lite stolt över mig själv att jag sade ifrån att läget var som det var och är väldigt glad att hela situationen kunde lösas. För mig blev det på allra bästa sätt – att kunna spela min hockey på en plats jag känner till och tycker väldigt mycket om, men att sedan kunna åka hem och träffa min familj på en daglig basis. En vinstlott i min värld, avslutar Peppe Lundh.

Kontraktet gäller till 2023-04-30.

Kommunikatör Stefan Eriksson