Max Lindroth ansluter till Färjestad BK
Publicerad: 2022-06-16
Lagbygget
I ambitionen att stärka upp och bredda defensiven så har Färjestad BK idag kommit överens med Max Lindroth (25) om ett kontrakt över kommande säsong. Han kommer närmast från spel i Linköping HC.

Sportdirektör Rickard Wallin har under våren varit tydlig med att man från den sportsliga ledningen haft ambitionen att stärka och bredda backsidan inför kommande säsong. Som ett steg har nu Max Lindroth skrivit på för Färjestad BK.
– Max är en back med ett antal säsonger i SHL under bältet och som letat efter en ny miljö. Vi känner att det finns istid att tävla om hos oss med tanke på de skador vi har på backsidan (Westin och Wikstrand) där vi inte vill gå in i en säsong och redan från start vara skadekänsliga. Vi tycker att Max har en stark skridskoåkning först och främst, men även andra egenskaper som han ska kunna ta till vara på och utveckla tillsammans med oss, säger Wallin.

För Partillegrabben Max Lindroth kom lösningen med Färjestad som en fin sommarpresent.
– När situationen blev som den blev med LHC så var det en ”no-brainer” när Färjestad dök upp som ett alternativ, det var inget att fundera på. Både jag och LHC kände att det var dags att jag rörde på mig och utvecklas någon annanstans. Att få jobba med Tomas Mitell och Thomas Rhodin framöver ser jag som en stor möjlighet att få fram den hockeyspelaren jag vet att jag kan vara. Jag har många verktyg i lådan som inte riktigt kommit fram under de senaste åren, men med rätt omgivning så har jag stor tro på mitt eget kunnande, säger han.

Medan han för dagen fått ta tag i de mer praktiska delarna som en flytt innebär går tankarna till det som komma skall.
– Många tankar går ju kring att jag nu får möjligheten att komma till en framgångsrik grupp, för uppenbarligen vet man hur man vinner i Karlstad. Det är en mentalitet jag vill komma till, och det är också något som triggar något enormt. När jag har pratat med Mitell så känns det inspirerande. Han vet vad jag kan och jag ser stora möjligheter att ta kliv och bli en mycket bättre hockeyspelare än vad jag kunna visa tidigare, menar Lindroth.

Nu återstår bara det praktiska med att lösa den gamla bostadsfrågan i Linköping och skaffa sig en ny i Karlstad.
– Ja, så är det. Packar för fullt nu och är ivrig att komma iväg så snabbt som möjligt för att hinna träffa mina nya lagkamrater innan sommaren kommer, avslutar han.

Kommunikatör Stefan Eriksson