Damian Clara skriver rookiekontrakt
Publicerad: 2023-05-18
Junior
Efter en lovande säsong med spel i juniorligan såväl som allsvenskan belönas nu målvakten Damian Clara med ett rookiekontrakt.
– Vi är mycket glada att vi hittat en lösning med Damian som vi ser som en mycket lovande målvakt, säger Rickard Wallin.

Kontraktet är skrivet över två år där det första året kommer att bli med allsvenskt spel. – Vi är glada över att ha hittat en lösning med Damian som innebär att vi skrivit ett rookiekontrakt över två säsonger, där vi under den första kommer låna ut honom till Brynäs, säger Rickard Wallin.

Allsvenskan - ett naturligt nästa steg? 
– Vi sökte efter ett lag i Hockeyallsvenskan som vi tycker är nästa steg för Damians utveckling efter att, förutom spel i vårt juniorlag, ha fått spela två matcher med BIK Karlskoga samt avslutat säsongen med spel i B-VM för Italien där han gjorde mycket bra ifrån sig. Han är en mycket lovande och mogen målvakt som vi tror mycket på framöver. Vi är också spända på att se vad han kan göra i Brynäs och glada att han får chansen att utvecklas hos dem, avslutar Wallin.

Stefan Eriksson