Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

Färjestad har gjort klart med målvakten Arvid Holm

10 maj 2019 16:15
Lagbygget

Arvid Holm blir Markus Svenssons vapendragare under kommande säsong.

– Det ska bli grymt kul att få spela i en toppklubb som Färjestad BK, säger han.


Mönstret känns igen. Adam Werner tog en omväg via mycket spela Allsvenskan för att sedan komma till Färjestad och i hans fall göra en kanonsäsong. I Arvids fall har han spelat mycket i Karlskrona den senaste säsongen och tar nu klivet till Färjestad.
– Det var skönt och väldigt bra för min utveckling att få spela i en toppklubb som Färjestad med allt vad det innebär. Att få jobba med ”Masken” och Markus är ju en möjlighet man tar om man ges chansen.

Likheterna med Adam Werner finns där menar Maciej Szwoch.
– Samma ålder och en mycket liknande storlek, så likheter finns. Arvid är en spännande ung kille som tagit gigantiska kliv i sin utveckling. Jag gillar hans förmåga att spela taktiskt, han är en hårt arbetande målvakt och trots hans ungdom är det en väldigt mogen kille, både som spelare och som människa. Det ska bli jättekul att få jobba med honom, och vi ska göra allt för att få ram den absolut bästa versionen av Arvid Holm säger ”Masken”.

För Arvids del så känner han att han är väl förberedd för det steg han nu tar.
– Förra säsongen lärde mig mycket.Det är en stor skillnad att spela seniorhockey då alla är större, starkare och det går fortare. Sen har du resandet som ska kombineras med mycket spel. Det är också en grej att vänja sig med och det tycker jag att jag har gjort. Men hierarkin är ju ganska tydlig till en början, men min ambition med den här flytten är såklart att få spela så mycket som möjligt. Annars vore det ju ingen idé, säger han.

Som alltid när man kommer till en ny klubb så gäller det att snabbt lära känna sina nya lagkamrater. I Arvids fall så finns det redan ett ankare i laget.
– Jag känner Linus Johansson. Vi är från samma ställe och jag har umgåtts väldigt mycket med Linus lillebror Tim, så det är skönt att ha Linus på plats när man kommer så att man har någon att snabbt kunna snacka lite skit med vid lunchen, skrattar han.

Kontraktet med Arvid Holm är skrivet på 1 år.

#lagbygget1920