Jacob Nilsson lämnar Färjestad BK
Publicerad: 2021-06-15
Lagbygget
Färjestad BK och Jacob Nilsson har idag kommit överens om att gå skilda vägar.

– Vi kommer att få svårt att ge Jacob den rollen som det var tänkt nu när centersidan ser ut som den gör, säger GM Peter Jakobsson.

Jacob Nilsson kom till Färjestad BK med högt ställda förväntningar på sig. Men likt laget var säsongen lite upp och ner.
– Att komma in och någonstans försöka ersätta både Marcus ”Lilliz” Nilsson och i viss mån också Linus Johansson i sitt spelsätt var en tung uppgift. Med tanke på att Linus nu har återvänt, samt att vi fick in Jacob de la Rose så blir centersidan trång. Där känner vi att vi inte kan erbjuda varken speltid eller roll som det var tänkt för Jacob Nilsson. Vi har därför kommit överens om att gå åt varsitt håll, säger Jakobsson samtidigt som han berömmer Nilsson.
– Han satte personligt poängrekord i SHL under säsongen som gick, och han har enligt mig ha fått lite orättvis kritik mellan varven. Jacob har under hela den här processen varit ett proffs på alla sätt och vis. Vi har haft bra samtal, han har tränat på och kommer med all säkerhet att göra en kanonsäsong var han än hamnar härnäst. Jacob Nilsson är en toppenkille som vi tycker om och som vi önskar all lycka framöver. Just hos oss blev det som sagt lite trångt, avslutar Jakobsson.

Kommunikatör Stefan Eriksson