Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov

Jesse Virtanen återvänder till Färjestad BK

27 juli 2020 18:30
Lagbygget

Efter ett år i Ryssland väljer nu Jesse Virtanen att ”komma hem” till Färjestad igen.

– Det känns fint. Jag är jätteglad att jag får chansen att återvända, säger han.


Efter att ha gjort succé under sina två säsonger i Färjestad, som också var hans första utanför Finland, så lockade KHL och spel i Traktor Chelyabinsk. Där noterades han för 16 poäng på 40 matcher och det blev senare också ett klubbyte då han i slutet av säsongen blev lagkamrat med Mikael Wikstrand i AK Bars Kazan.
– Även om jag inte gjorde så mycket poäng som i Sverige så är jag glad att jag åkte. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter, och jag var nyfiken på hockeyn i Ryssland. Nu har jag testat på det och jag ångrar ingenting, säger han.

När nu situationen ser ut som den gör i världen funderade Jesse på hur han skulle göra kommande säsong. Tryggheten i Karlstad vägde över.
– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in såklart, säger Jesse.

Att Jakobsson är glad över att kunna presentera just det här tillskottet till truppen råder det inget tvivel om.
– Vi vet vad Jesse Virtanen kan göra på isen. Han är inte världens pratkvarn, men är ändå en stor ledare i sitt sätt att spela, träna och ta sig an uppgiften. Att han kommer tillbaka till oss ser vi också som ett kvitto på att vi gör en hel del saker rätt - att spelare vill återvända efter ett äventyr i ett annat land. Det är glädjande helt enkelt, säger Jakobsson som under dagen sett E18 både från bil och buss.
– Ja, det är inte bara bara i dessa tider av restriktioner och karantänsförfaranden. Jag har åkt upp med en bil idag som ska lastas på en färja över till Åbo. Sen hämtar Jesse den på andra sidan, och förhoppningsvis så har vi Jesse på plats på måndag 3 augusti. Det är målsättningen, säger Jakobsson som under kvällen tuffar hemåt via buss.

Kontraktet med Jesse Virtanen är skrivet på 1 år.