”Linkan” blir kvar i Färjestad BK

20 mars 2020 16:00
Lagbygget

Rykten har florerat om en utlandsflytt. Nu har han dock bestämt sig.

– Jag blir kvar i Karlstad och Färjestad även nästa säsong, säger Michael Lindqvist.


Beskedet kommer som lika skönt som en solvägg i lä på våren.
– Det kan man lugnt säga. Michael har ett löpande avtal med oss som han väljer att fullfölja. Sedan fanns det klausuler i det som gjort det möjligt för honom att flytta utomlands. Det är ingen överdrift i att säga att beskedet gjorde den här fredagen aningen bättre, säger GM Peter Jakobsson.


Att det är spekulationer om toppspelares vara eller inte vara efter en säsong hör till vanligheterna. Den här våren är, och kommer att vara annorlunda i många aspekter. Inte minst de ekonomiska.
– Med den ovisshet som omgärdar så många delar av verksamheten så är det en tuff tid. Att ”Linkan” är kvar och fullföljer sitt kontrakt är ju av stort värde för oss såklart då han är en av ligans bästa spelare. Det kan nog vara lite så överallt, att spelare som sitter på kontrakt med klausuler ändå funderar en vända till. Ett gällande avtal är ju trots allt något helt annat än en stor ovisshet om en framtid någon annanstans. Man vet väldigt lite idag och situationen är likadan nere i de europeiska ligorna, menar Jakobsson.


Men just den ovissheten har inte varit den bidragande orsaken att Lindqvist valt att stanna.
– Sedan skadan så har jag ju haft ganska lång tid att fundera över saker och ting. Det har varit många vändor i skallen med ”ska jag, ska jag inte” osv. Men det känns, med tanke på var jag befinner mig med mig själv, skönt att ha tagit beslutet redan nu. Jag har lång rehabtid kvar och här har jag tillgång till Mattias Hell och gänget. Människor som jag känner, de känner mig, och det är en väldig trygghet för mig i det jobb jag själv har att göra innan det blir tal om någon hockey, menar han.

Miljön och trivsel har också varit en viktig faktor i beslutet enligt Lindqvist.
– Jag trivs fantastiskt bra i Karlstad och Färjestad. Det har jag gjort sedan jag först kom hit och det blir ju inte mindre med åren. Att få komma in och spela i den här arenan är faktiskt något helt magiskt, säger Lindqvist.


En som också är glad över beslutet är tränare Johan Pennerborn.
– Att få ha kvar människan Micke Lindqvist är en vacker tanke. Att sedan få ha kvar spelaren Micke Lindqvist är ju som alla förstår jättestort för oss. Han är en ledare i gruppen och har enorma spetsegenskaper. En bra dag helt enkelt, konstaterar Pennerborn.

Lindqvist själv ser redan fram emot kommande säsong, och hoppas att han själv ska kunna bli en viktig bricka i kommande lagbygge.
– Man kan ju hoppas att det har en positiv inverkan att man stannar. Ibland får man bara stanna upp och inte ha så bråttom att söka andra alternativ. Det är faktiskt ruskigt bra här också, avslutar Lindqvist.