Två år till för Per Åslund
Publicerad: 2022-10-25
Lagbygget
Publiken i Löfbergs Arena fick veta det först av alla. Nyheten om att Per Åslund förlängt med ytterligare två säsonger togs emot med rungande jubel.

– Det är ju här man vill vara, säger Åslund själv.

Enligt flera så är Per Åslund ”bättre än någonsin”. Ett bevis på det kom ju om inte annat efter den sista finalen då han utsågs till mest värdefulle spelare i slutspelet. För hans egen del är han nog ändå bara Per.
– Lite så är det ju. Jag älskar att tävla och vinna och att få fortsätta göra det här är ju det vi helst av allt ha velat hela tiden. Vi vill ju inte vara i någon annan klubb, säger han.

Du pratar ofta om ”vi”. Förklara!

– Det är ju vi. Jag, Malin och barnen. Vi är ett team som håller ihop, tar beslut ihop och drömmer ihop. Det är min familj och den är det finaste jag har. Att jag sedan får tillhöra den här hockeyfamiljen gör ju tillvaron perfekt i mina, eller våra ögon, skrattar han.
{!A}

Jo, för så är det. Den familjäre veteranen månar om de som finns omkring honom. På äldre dar har han också tagit en större roll i omklädningsrummet. Kanske inte verbalt, men med sitt sätt att vara proffessionell.
– Snackar nog inte hål i huvudet på någon där inne direkt, men försöker så gott jag kan att hjälpa framförallt de yngre att komma till rätta, om hur det fungerar i Färjestad och allt det där. Jag försöker vara en som kommer till jobbet varje dag och tävlar. Det är det som drivit mig hela min karriär, och det är det som driver mig nu. Det känns fint att få möjligheten att fortsätta på den linjen, säger han.
{!B}

För Rickard Wallin fanns det aldrig någon tveksamhet i förlängningen med Per Åslund.
– Vi är mycket glada att få ha kvar den för närvarande största symbolen för det som Färjestad BK står för. Kvalitetsmässigt finns det inga tvivel om vad han bidrar med. Det visade han inte minst slutspelet i våras. Det enda minus man i så fall kan hitta på Per Åslund är åldern, men det uppväger han enkelt i det sätt han förbereder sig och fokuserar på uppgiften, och det är också en fin förebild för vår yngre spelare. Vi vet dessutom att han är väldigt uppskattad av alla som på något sätt följer Färjestad BK, säger Rickard Wallin.

Kontraktet är skrivet på två år.

Kommunikatör Stefan Eriksson