Jakobsson och Pennerborn förlänger
Publicerad: 2019-07-30
Lagbygget
Peter Jakobsson och Johan Pennerborn har båda förlängt sina kontrakt med Färjestad BK.

– En ynnest att få fortsätta jobba i Sveriges finaste förening, säger Peter Jakobsson.

General manager Jakobsson hade inför den förestående säsongen ett optionsår. En option som omvandlades i ett nytt kontrakt som sträcker sig över tre nya år efter det innevarande. Jakobsson har således kontrakt med Färjestad i ytterligare fyra år.
– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få fortsätta jobba i den här miljön, säger han.


En annan viktig pusselbit i just nämnda miljö är huvudtränare Johan Pennerborn. Med ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt står det idag klart att även Pennerborn förlänger. Johans kontrakt förlängs med två år, vilket gör att han har kontrakt under de tre kommande säsongerna.
– Jag känner en otrolig glädje, men också ett stort ansvar inför i allt det här. Vi är på väg någonstans, och att få fortsatt förtroende att vara en del i det, ja…jag blev uppriktigt rörd när jag fick frågan, säger Pennerborn.

Med några nya tillskott i ledarstaben så ser Pennerborn fram emot fortsättningen.
– Vi har fått in några nya namn. Tänker på Peter Popovic, som kommer att vara en av mina kollegor i båset. Richard Kalenius är ny på fysen tillsammans med nygamle Jonas Asplund. Det är väl det som är den stora grejen, att man hela tiden försöker förbättra för att kunna förädla. Vi har många nya i spelartruppen som också ska in i gänget och systemet och där har jag och mina kollegor stor hjälp av en gedigen spelartrupp med många bra människor.

Just ledarstilen nämns ofta i samband med dig. Hur ser du på den?

– Jag gillar ju inte att prata om mig själv, men ska jag säga någonting så är det kanske mitt sätt att inkludera mer än att peka med rak arm. Människor växer om man känner sig värdefull och inkluderad, vilket är det sätt jag gillar att jobba på. Hockeymässigt är vi ett bra gäng som kommer fram till beslut tillsammans, säger han.

Peter Jakobsson är inne på samma linje som sin tränare.
– Vi har ett bra gäng på plats här och det känns helt naturligt att förlänga med Johan. Han har ett stort Färjestadshjärta och hans sätt att leda gruppen, med både spelare och ledare, gör att folk trivs och mår bra. Det är en förutsättning för att vi ska nå dit vi vill. Vi har ett jättebra tränarteam med Pennerborn, Popovic, Gereon och Masken som vi tror stenhårt på, säger Jakobsson.

VD Stefan Larsson ser förlängningen med både Jakobsson och Pennerborn som en del i den process Färjestad BK är inne i.
– Vi vill ha kompetenta nyckelpersoner på rätt poster, vilket vi har i de här aktuella fallen. Att förlänga med det antal år vi nu gör är för att skapa kontinuitet och trygghet för både Färjestad BK och de inblandade personerna. Vi har ju dessutom idag tillännagivit att Helen Högberg blir ny kommersiell chef med start 1 november. Det är en tjänst som är ganska gedigen då den blir övergripande för all intjäninig till Färjestad BK. Intjäning som i sin tur ska ge sporten bästa möjliga förutsättningar, säger Larsson

Kommunikatör Stefan Eriksson