Michael Lindqvist tillbaka i Färjestad

14 november 2018 18:50
lagbygget

Idag blev det klart. Michael Lindqvist återvänder till Karlstad och Färjestad BK.

 – Jag är så glad att det gick att lösa. Nu längtar jag till lördag, säger han.


Idag klev han igenom grindarna i Gardermoens ankomsthall - lastad med något mer bagage än sina medpassagerare. Och det var ett stort leende som mötte sportchef Peter Jakobsson.
– Ett drömscenario för oss, såklart. Vi har hela tiden sagt att ”Linkan” är välkommen hem till oss om han skulle ha den viljan. Nu är han här och vi är alla jätteglada, säger Jakobsson.

Lindqvist själv sken som en sol denna annars molniga och regntunga onsdag.
– Blir ju inte så mycket sömn på planet, några timmar kanske. Men bara att få sätta ner fötterna här igen gör mig pigg och glad. Har redan börjat tänka på känslan att få skrinna in i Löfbergs Arena på lördag och känna in den sköna atmosfären igen. Jag har saknat det, säger han.

Helt klart är att Lindqvist spelar lördagens hemmamatch mot Växjö. Peter Jakobsson jobbar dock febrilt, med alla de inblandade instanserna, för att få ”Linkan” klar så att han kan spela redan i morgon mot Brynäs.
– Vi gör vad vi kan, och vi har förhoppningar om det. Dock kan vi inte göra så mycket mer än att ligga på de som äger processen, säger Jakobsson.

Lindqvist kommer hur som helst att åka med laget till Gävle.
– Skönt att komma in i gänget direkt. Nu känner jag ju många sedan tidigare, men att komma in i de normala gängorna är ju skönt. Om jag blir spelklar så får vi se det som en bonus, avslutar han.

Vi hälsar hur som helt ”Linkan” välkommen hem!