Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Torsdag Tor 3 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Växjö Lakers väntar hemma i Löfbergs Arena

18 september 2019 18:55
inför match

Omgång 3 bjuder på ett tippat toppmöte, Färjestad mot Växjö. Efter två spelade omgångar är dock verkligheten en annan. Båda lagen är nollade än så länge och väntar fortfarande på den första poängen.


Växjö spelade sin premiärmatch uppe i Luleå - en match som slutade 3-1 till hemmalaget. Skotten på mål var jämna (19-20) men när det kom till skotten utanför så hade Luleå ett övertag (19-9).

I tisdags hade man hemmapremiär i Vida Arena när Djurgården gästade. Helt jämnt efter första (3-3) där Växjö hade ledningen vid tre tillfällen men där Djurgården hämtade upp och kvitterade. I andra perioden satte gästerna två relativt snabba mål och höll sedan ledningen matchen ut.
– Vi kom ut med en härlig energi och kuggar i varandra på ett bra sätt. I spelet fem-mot-fem tycker jag vi är stabila genom hela matchen. Vi hade behövt lite effektivitet, men det fanns mer attack i den här matchen jämfört med matchen i Luleå. Tycker att vi måste bli mer konsekventa i egen zon där vi ger bort för mycket, sade Växjötränaren Sam Hallam efter tisdagens match.

Inför morgondagens match är läget glasklart för båda gängen. Poängen behöver upp på tavlan och i Färjestads fall så var den senaste matchen i Skellefteå helt okej framåt. En bättre effektivitet och man kanske till och med hade haft en ledning med sig in i första paus. Dock stod en storspelande Gustav Lindwall i vägen för det mesta och det var bara Michael Lindqvist som lyckades överlista Lindwall i ett PP sent i matchen.

Färjestad gav målvakten Arvid Holm sin SHL-debut. En debut som enligt honom själv gick helt okej.
– En debut i en ny klubb och i en högre serie är ju speciellt men jag brukar inte bli nervös. Möjligen lite exalterad. Sen blev det lite snöpliga mål för dom, säger 20-åringen.

Återstår att se vem som vaktar kassen i torsdagens match. En match där det finns biljetter kvar. Du hittar biljetter och paket i länken nedan.