En lägesrapport från medicin och sport
Publicerad: 2019-01-07
Skadeläget
Ett skade- och sjukdomsdrabbat Färjestad lämnade Skellefteå tomhänta i lördags. Sena återbud gjorde att truppen decimerades kraftigt och vi har idag kollat upp hur läget ser ut idag.

– Vi har ju några långtidsskador i Per Åslund, Alexander Johansson och Sebastian Erixon. Där finns inte så mycket att tillägga sedan tidigare bulletiner, säger Mattias Hell.

De övriga, med ”kortare” skador och sjukdomar säger han så här om:

Markus Svensson

– Han ska testa på is under veckan, men vi har inte satt någon eventuell tidsram gällande honom, vilket vi numer aldrig gör med den typen av skada (hjärnskakning).

Martin Johansson

– Martin har varit sjuk men ska komma i morgon, så får vi ta det från det.

28 Fabian Zetterlund

– Det var en samlad bedömning till att han inte spelade i lördags. Dels med en lång flygresa i ryggen, samt att hans knä behövde vila. Han har tränat fullt idag.

34 Michael Lindqvist

– Han har rehabtränat idag och det är dag för dag när det gäller honom.

59 Linus Johansson

– Samma som med ”Linkan”. Rehabträning och dag för dag.

Den sportsliga ledningen med Peter Jakobsson och Thomas Rhodin i spetsen har full bevakning på utvecklingen, men säger i dagsläget att inga värvningar står för dörren.
– Nej, det gör det inte. Läget vi befinner oss i just nu är att vi fått ett antal skador/sjukdomar i det korta perspektivet. Skulle några av dom bli av längre karaktär så får vi kanske omvärdera. Vi kollar av läget på marknaden så gott som dagligen men som läget är för dagen fokuserar vi på att få vårt folk friska och då har vi folk, säger Peter Jakobsson.

Kommunikatör Stefan Eriksson