Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Lovande center ansluter till Färjestad BK

2 juni 2022 18:15
Lagbygget

Marcus Westfält (22) är den senaste pusselbiten i Färjestads lagbygge inför kommande säsong. Han kommer närmast från Västervik i Hockeyallsvenskan.

– Jag ser det som en stor och rolig utmaning att få komma till Färjestad, säger han.


Marcus Westfält har Vallentuna som moderklubb. Som junior flyttade han till Gävle och Brynäs och spelade där i tre säsonger. De tre senaste säsongerna har han spelat med Västervik i Hockeyallsvenskan, där han senaste säsongen även bar ett ”A” på tröjan.
– Marcus är en renodlad center som har ett fint spelsinne och tar ett stort ansvar. Han kommer som sagt närmast från Västervik i allsvenskan, och vi tycker att han är i en bra ålder där vi tror att han kan utvecklas till en viktig pjäs hos oss under ett antal år framöver, säger Rickard Wallin.

Westfält har dock redan hunnit med en flytt under våren. Efter säsongen blev det klart att han skulle byta Västervik mot Modo, dit han också hunnit flytta. Men då det finns ett avtal mellan SHL och Hockeyallsvenskan om ett senaste övergångsdatum, fanns det en möjlighet för Westfält att ta steget till SHL.
– När Färjestad hörde av sig så kände jag att det var en möjlighet jag ville ta till vara på. Det blir såklart en stor omställning från Västervik till Färjestad, men isen är lika stor och pucken är den samma. Det kommer säkert att ta lite tid att komma in i allt, men jag kommer till Färjestad för att kämpa varje dag för att ta en plats och stå där på isen när pucken släpps i höst, säger han.

Det första flyttlasset är redan avklarat. Nu har han börjat packa igen.
– Ja det blev så. Jag har varit här uppe i Örnsköldsvik i en månad ungefär och var helt inställd på att spela här. Men som sagt, möjligheten till spel i SHL och Färjestad var för bra för att inte ta helt enkelt. Efter att ha pratat en del med Tomas Mitell så känns det verkligen bra, säger han.

Årets andra flyttlass beräknas gå framåt helgen och Westfält beräknas vara i Karlstad efter helgen.

Kontraktet med Marcus Westfält är skrivet på 3 år.