Tunga ben på is

10 juni 2020 10:00
försäsong

En av veckans höjdpunkter - konditionsträning på is. Det kanske är att ta i, men det är trots passets karaktär ett välkommet avbrott från den övriga försäsongsvardagen.

– Det är alltid skönt att vara på is, säger Gustav Rydahl.


Det har redan nu varit en lång försäsong. Laget har varit igång i ungefär två och en halv månad och det börjar märkas.
– Det är ett ganska slitet gäng just nu. Men träningsviljan är bra och det gnälls ingenting, det är en grupp som peppar varandra och bara kör, säger fystränaren Richard Kalenius som under gårdagen för ovanlighetens skull hade skenor under fötterna.
– Ja, att vara på is är killarnas rätta element. Jag kanske känner mig tryggare med gummisulor trots allt, skrattar han.


Det konditionsinriktade ispasset är inte bara för att få ett avbrott från allt det andra som pågår i träningshänseende under en försäsong. Det är också ett pass där ”hockeymusklerna” får sitt.
– Du kan få upp puls och syra genom löpning, men att åka skridskor är ju vad de här killarna gör så det är värdefullt för oss att ha den här möjligheten. Det är lite andra muskler som används när du kommer på is, säger Jonas Asplund.

Även om man är i en period där kropparna är slitna efter en tung träningsperiod så är det alltid glada miner när det vankas ispass.
– Det är ju där man vill vara ju. Man är lite mör efteråt, men det är bra träning och vi kör ett par veckor till nu innan vi går på lite semester, säger Gustav Rydahl.