Säsongen är över för Anton Grundel
Publicerad: 2018-10-16
Skadeläget
Ingen överraskning kanske, men nu ställer Anton Grundel in säsongen 2018-2019.

– Jag måste tillbaka i livet först och främst, säger han.

För nästan exakt ett år sedan, den 24 oktober, sade det stopp för Anton Grundel. En helt vanlig tackling mitt på isen medförde en hjärnskakning, vars symptom han fortfarande kämpar med. Nu väljer han att ställa in hela säsongen.
– Ett tufft, men ändå ett enkelt beslut. Jag mår fortfarande inte bra och måste lägga all fokus på att komma tillbaka i det vanliga livet. Att någonstans gå och hoppas på att det ska finnas en chans till spel stressar bara och det är lika bra att erkänna för mig själv att den här säsongen är körd, säger han.

För att det ska fungera som bäst är det fasta rutiner som gäller för Anton. Men i det gäller det ibland att utmana och se om gränsen flyttas.
– Jag har ju alltid älskat att vara i skogen, både att bara vara och sen är ju jakten ett intresse som jag haft sedan jag var liten. Jag vet att om jag utmanar mig mycket en dag så kostar det dagarna efteråt. Men vetskapen om det gör ju att jag kan planera och ha rutiner. Kort sammanfattat är att vissa dagar är bra, andra inte.

Det han mår allra bäst av är lugn och ro.
– Så är det, vilket också är en anledning till att vi pratar om det här idag. Jag vet att folk hör av sig och frågar av ren vänlighet, men även det blir ju jobbigt till slut. Det jag säger här och nu är det jag har att säga och önskar att man kan respektera det, säger Grundel.

Kommunikatör Stefan Eriksson