Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Vi längtar till hösten!

31 mars 2020 11:00
spelschema

Känns kanske konstigt att läsa de orden, men när man sitter med ett nytt spelschema så är det så det känns. Och med det sagt, så finns det en hel del guldkorn att se fram emot kommande säsong!


Som vanligt har Färjestad BK varit aktiva kring det kommande spelschemat, och vi är riktigt nöjda med hur det till slut blev. Det finns gott om guldkorn som vi tror kommer att ge oss spännande matcher i en fullsatt Löfbergs Arena.
– Vi har lyckats lägga matcher under höstlov, jullov och sportlov vilket ger oss goda möjligheter att skapa matcher där vi kan fokusera på barn, ungdomar och familjer. I många fall kan det vara en ung människas första besök i Löfbergs Arena och att se en bra match på plats är alltid något speciellt, säger Johan Kemi i Färjestad BK.

Något som återkommer är också dubbla mellandagsmatcher då Brynäs gästar 26/12 och Linköping 30/12.
– Det är något vi ser fram emot. På annandagen kör vi dessutom ”Halsduksmatchen” dit halsdukarna redan är beställda och om jag får tycka så är de jättesnygga, säger Kemi.

Ett annat populärt matchtema som återkommer är dagen då barnen är i fokus på ”Kids Day”.
– Årets KidsDay är lördag 3 oktober då Malmö kommer på besök. Vi kommer som alltid att ha en mängd aktiviteter i entréhallen för de som vill, Ture Varg tar såklart också en stor roll en sådan dag, säger Mattias Westman som håller i trådarna för Kids Day.

Några av de guldkorn vi nämnde tidigare:

  • Dubbla lördagsmatcher mot Frölunda (17/10 samt 16/1)
  • Dubbla lördagsmatcher mot Djurgården (14/11 samt 6/3)
    – Sedan har vi även Örebro en lördag vilket brukar locka en del publik från bortahåll, säger Kemi.

Säsongen startar dock upp med dubbla bortamatcher. Seriepremiären spelas i Luleå innan vi tar en vända förbi Växjö innan vår hemmapremiär mot Brynäs 26/9. Hemmapremiären har tidigare år föregåtts av supportrarnas marsch från Karlstad centrum, via Klarälven till arenan.
– Det har varit en tradition under några år och trots att det är långt kvar, och att tankarna just nu kanske inte är just där så vet jag att när det väl närmar sig så kommer det att vara en marsch. Hemmapremiär en lördag gör det ju möjligt att få många att ansluta vilket är trevligt, säger Magnus Karlsson i supporterföreningen Bryggeriet.


I det nya medlemspaketet så ingår det förmåner som till exempel förtur till visa matcher.
– Det har varit ett fantastiskt gensvar på vår medlemskampanj vilket vi är väldigt glada för. Vi hade ett snitt på 7 546 förra säsongen och det säger oss att Färjestad BK fortsätter att attrahera och vi tror att vår arena kommer att vara välfylld även kommande säsong. Därför är en del i medlemspaketet att man som medlem får förtur till utvalda matcher innan de släpps upp på den öppna marknaden. Vi räknar dessutom med att öppna upp dessa inom några veckor, säger Johan Kemi.

Även Seriekorten kommer att släppas inom kort.
– Vi har sett ett ökat intresse för Seriekorten. Vi kommer att inom kort släppa upp möjligheten att välja ett Seriekort till kommande säsong. Med tanke på den beläggning vi har på vissa matcher så kan just det här vara ett bra alternativ för de som tror sig vara på plats mer än tiotalet matcher under seriespelet, avslutar Kemi.

Hemmamatcherna 2020/2021


Fullständigt spelschema hittar du här.

Ladda ner kalenderfilen till din egen enhet!