Måndag Mån 11 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Lagkaptenen: – Vi måste göra det tillsammans.

4 november 2021 22:01
Eftersnack

– Vi åker runt och är lite ängsliga, är lite små. Jag tycker att folk kämpar och sliter och krigar men vi måste komma in mer i attackmode och komma ut och kriga om varje millimeter där ute, säger Mikael Wikstrand.


Färjestad hade 2-1-ledning efter första perioden men spelade bara bra i kortare perioder, tappade i andra och tredje perioderna och föll med 2-5 till slut mot Linköping.
– Det är klart att vi vill komma ut och spela mycket, mycket bättre än vad vi gör, säger Mikael Wikstrand.
– Vi åker runt med ett trygghetsavstånd och spelar inte aggressivt som vi verkligen vill göra. Nånstans måste vi börja gasa och släppa lös, att jaga istället för att bli jagade.<br< – Vi åker runt och är lite ängsliga, är lite små. Jag tycker att folk kämpar och sliter och krigar men vi måste komma in mer i attackmode och komma ut och kriga om varje millimeter där ute.

Mycket hänger på den mentala biten?

– Det är klart att det gör. Vi kan inte skylla allt på det mentala men vi får sura ikväll och försöka vara positiva och göra en så bra träning som möjligt imorgon, säger FBK-kaptenen.
– Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, vara likgiltiga och griniga. Vi måste kolla på varann i ögonen, bjuda på ett leende, bjuda på energi. Vi ska gå rakryggade och vi måste göra det tillsammans, vi kan inte göra det en och en.

Ikväll kuggade det inte i spelmässigt, tänker och vill ni FÖR mycket?

– Alla vill väl, alla vill mycket, då kanske man åker nån meter fel, passar lite snett, det låser sig i både klubba och tanke.

Ni saknade en del spelare idag.

– Vi kämpar på och krigar på, det får inte bli någon bortförklaring. Alla lag saknar spelare, då får andra steppa upp och spela mer och bättre, tycker Wikstrand.
En hel femma saknades mot Linköping, Jens Westin, Mattias Göransson, Marcus Nilsson, Martin Johansson och Victor Ejdsell pga skador och sjukdom. Vi kan bara konstatera att det inte är direkt enklare att spela UTAN dessa spelare.

Vad gör du som lagkapten i detta jobbiga läge?

– Försöker att vara positiv och pusha på så mycket som möjligt, det är mitt ansvar att försöka få igång folk, säger 27-åringen.
– Samtidigt är vi ett lag, vi är 22 spelare i truppen som måste ta tag i det på ett mycket bättre sätt.

Känner ni av pressen?

– Jo, men vi hade väl en stor press redan innan säsongen, tycker Wikstrand.
– Samtidigt växer pressen när vi spelar som vi gör och inte tar de poäng vi behöver. Det är klart att vi ser vad folk tänker och tycker men vi kan inte låta oss bli påverkade av vad folk tycker utan vi måste gå ihop som grupp för att ta oss ur det här. Just nu är vi lite för låga och mesiga. Vi har mycket att jobba på men det är 36 omgångar kvar.

– Nu ska vi försöka göra en bra träning imorgon, se vad vi gjorde bra idag och rätta till de vi gjorde dåligt, säger han.
– Vi får försöka komma hit och bjuda på ett leende och försöka vara positiva. Det är klart att alla tycker att det är skittråkigt men vi kan ju inte lägga oss ner och dö, då kommer vi absolut inte vända på det här.
Att det snart är ett uppehåll nästa vecka vill FBK-kaptenen inte alls tänka på, trots skador, sjukdomar och dåligt självförtroende.
– Vi får suga på den här karamellen (förlusten mot Linköping) och göra en bra match mot Örebro först.