Två nya år för Sebastian Erixon

26 april 2019 11:00
Lagbygget

Sebastian Erixon blir Färjestad trogen. Ett nytt kontrakt är påskrivet och han blir kvar i ytterligare två säsonger.

– Det har varit prio ett hela tiden, säger han själv.


Efter en vår med funderingar och förhandlingar är det nu klart att Sebbe stannar i Färjestad. När hans nya kontrakt går ut har han spelat i Färjestad i sex säsonger.
– Inte helt vanligt i dagens hockey. Men vi, jag säger vi då vi är fler om ett sådant här beslut, vi trivs så bra i Karlstad och vi skaffat oss vänner, gillar staden och att få vara en del av Färjestad BK. Barnen har ju sin tillvaro här med sina kompisar och allt vad det är, så det känns skönt att det vi ville från början också nu är verklighet, säger Erixon.

Efter en säsong med en längre skadefrånvaro så kom Sebbe tillbaka och gjorde ett bra slutspel. Något som han nu vill bygga vidare på.
– Jag har ju fått vara med i hela den här förändringsprocessen som pågår. Vi har bra grejer på gång i Färjestad och att få fortsätta att vara en del i den resan är stimulerande. Vi känner väl redan nu att vi tagit steg, år för år, men att slutet på den här säsongen redan gett oss blodad tand inför nästa, säger han.

GM Peter Jakobsson är glad över att ha fått Erixons namnteckning på pränt.
– Han är en viktig spelare för oss. Det som är närmast på näthinnan är hans ruskigt stabila slutspel där han var en av våra bästa spelare. Sedan har han alltid ett gott humör, sprider glädje i gruppen och med sina FBK-år under bältet så är han helt klart en väldigt viktig pjäs för oss i vårt lagbygge, säger Jakobsson.

Just nu befinner sig Sebastian med familj hemma i huset i Sundsvall, men han är åter på plats vid återträffen 6 maj.
– Skönt att komma hit en sväng, komma ifrån lite. Men jag vet ju att det blir lika roligt att träffa gänget igen i maj, avslutar Erixon.

#lagbygget1920