Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

Färjestad har gjort klart med målvakten Arvid Holm

10 maj 2019 16:15
Lagbygget

Arvid Holm blir Markus Svenssons vapendragare under kommande säsong.

– Det ska bli grymt kul att få spela i en toppklubb som Färjestad BK, säger han.


Mönstret känns igen. Adam Werner tog en omväg via mycket spela Allsvenskan för att sedan komma till Färjestad och i hans fall göra en kanonsäsong. I Arvids fall har han spelat mycket i Karlskrona den senaste säsongen och tar nu klivet till Färjestad.
– Det var skönt och väldigt bra för min utveckling att få spela i en toppklubb som Färjestad med allt vad det innebär. Att få jobba med ”Masken” och Markus är ju en möjlighet man tar om man ges chansen.

Likheterna med Adam Werner finns där menar Maciej Szwoch.
– Samma ålder och en mycket liknande storlek, så likheter finns. Arvid är en spännande ung kille som tagit gigantiska kliv i sin utveckling. Jag gillar hans förmåga att spela taktiskt, han är en hårt arbetande målvakt och trots hans ungdom är det en väldigt mogen kille, både som spelare och som människa. Det ska bli jättekul att få jobba med honom, och vi ska göra allt för att få ram den absolut bästa versionen av Arvid Holm säger ”Masken”.

För Arvids del så känner han att han är väl förberedd för det steg han nu tar.
– Förra säsongen lärde mig mycket.Det är en stor skillnad att spela seniorhockey då alla är större, starkare och det går fortare. Sen har du resandet som ska kombineras med mycket spel. Det är också en grej att vänja sig med och det tycker jag att jag har gjort. Men hierarkin är ju ganska tydlig till en början, men min ambition med den här flytten är såklart att få spela så mycket som möjligt. Annars vore det ju ingen idé, säger han.

Som alltid när man kommer till en ny klubb så gäller det att snabbt lära känna sina nya lagkamrater. I Arvids fall så finns det redan ett ankare i laget.
– Jag känner Linus Johansson. Vi är från samma ställe och jag har umgåtts väldigt mycket med Linus lillebror Tim, så det är skönt att ha Linus på plats när man kommer så att man har någon att snabbt kunna snacka lite skit med vid lunchen, skrattar han.

Kontraktet med Arvid Holm är skrivet på 1 år.

#lagbygget1920