Löfbergs Arena - med fokus på hållbarhet
Publicerad: 2019-03-11
Hållbarhet
Löfbergs Arena är inne i en pågående förändringsprocess mot en mer hållbar arena. Nu har arbetet även flyttat in hos mat och dryck.

Som ett led i Löfbergs Arenas fokus på hållbarhet inleds nu ett samarbete med ett par starka lokala aktörer.
  Tillsammans med Nordic Paper och UMV i Säffle har Löfbergs Arenas mat och dryckavdelning tagit fram ett miljövänligt papper till hamburgarna och andra produkter som serveras i arenan.
  – Papperet produceras av Nordic Paper med träd från värmländsk skog och bestrykningen sker via UMV i Säffle och deras unika metod att göra papperet anpassat för matindustrin. FBK, Nordic Paper och UMV har under en tid arbetat tätt tillsammans i ett projekt med hållbarhet i fokus. Genom detta unika värmländska samarbete tar vi gemensamt upp kampen mot plast och vi börjar i Löfbergs Arena, säger Örjan Lindgren, enhetschef för mat och dryck.
  Projektet är ett startskott med att försöka byta ut arenans plastartiklar mot hållbara produkter.
– Jag ser projektet som en start på ett långsiktigt arbete att välja rätt produkter och nya arbetssätt för en hållbar framtid. Att göra ett värmländskt samarbete från ax till limpa har varit både spännande och roligt. Speciellt som samtliga inblandade parter vid en första anblick inte har så mycket annat gemensamt, säger Lindgren.

– Nästa steg är lansering. På nästa hemmamatch går vi all in!
All snabbmat som är inslagen i någon form av emballage kommer vara invirad i det här miljövänliga pappret. Syftet, förutom att vi slår ett slag för miljön, hållbarhet och det vi kallar grön urbanisering, är att visa på gemenskap mellan företag baserade i Värmland. Det går utmärkt och är dessutom roligt att jobba utanför sina vanliga områden, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör på Nordic Paper.

Löfbergs Arena som helhet är inne i en förändringsprocess kopplat till miljö oc hållbarhet.
Just nu pågår ett successivt utbyte av belysningsarmaturer, från vanliga lysrör till en mer energisnål LED-belysning i arenautrymmena.
– Vi har sedan tidigare bytt arenabelysningen i båda hallarna till LED. Styrsystemet för arenans ventilation är bytt och vi har många andra områden där vi redan har förnyat och kommer att förnya och förbättra, säger arenachef Stefan Jonsson.

Kommunikatör Stefan Eriksson