FBK breddar truppen med JVM-spelare
Publicerad: 2020-01-22
Lagbygget
Han spelade JVM senast, bland annat tillsammans med vår Oskar Bäck. Nu är det klart att Albin Eriksson byter Skellefteå mot Färjestad från och med idag.

– Vi är glada att den här möjligheten dök upp och vi ser en stor potential i Albin, säger GM Peter Jakobsson som under många år haft ögonen på unge Eriksson.

– Han är ju ”nollnolla” precis som Carl och Bäck och har spelat i de olika landslagen tillsammans med grabbarna, så jag känner Albin väl och har väl, om vi ska använda termen, scoutat honom i 5 års tid. Att vi nu får möjligheten att addera en ung talang, en landslagsman, till vår trupp ser vi väldigt positivt på, säger Jakobsson.
{!A}

Albin Eriksson, ursprungligen från Bollnäs, kommer till Karlstad under onsdagskvällen.
– Det ska bli spännande. Jättekul att Peter har det förtroendet för mig och jag ska komma till Karlstad och visa upp mig från min bästa sida. Jag behöver ett miljöombyte och att få komma till Färjestad känns väldigt bra, säger han.

Under förmiddagen idag ringde Albin Eriksson upp Jakobsson, men det var någon annan som svarade.
– Blev lite överraskad. Hade ju väntat att det skulle vara Peter i andra änden. Istället var det den där ”lurven”, säger Albin och refererar till landslagskompisen Oskar Bäck.

– Skitkul att Albin kommer hit. Känner honom väl och han kommer att passa bra in i gänget som är här, säger Oskar Bäck.

Albin Eriksson är en rightskytt, 193cm lång och klockar in på 94 kilo. Han är, liksom Bäck, draftad av Dallas och har under sin juniorkarriär varit en stabil poängproducent. Under förra säsongen gjorde han 16 poäng (9+7) för Skellefteå i SHL.

– Vi tror på Albin och har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över den här säsongen och nästa, säger Jakobsson.
{!B}
{!C}

Kommunikatör Stefan Eriksson