• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad malde ner Mora i första ronden

30 september 2017 21:10
#MIKFBK

Formstarka Färjestad går fortsatt starkt. I det första back-to-back-mötet med Mora sprang värmlänningarna ifrån till klara siffror.


Duon Mora och Färjestad hade vilat i en vecka. Nu väntade ett rykande back-to-back-möte inom loppet av ett dygn - med start i Dalarna. Där fick John Persson, som i somras lämnade just Färjestad, ett tidigt jätteläge för Mora och Anton Grundel agerade räddande ängel på mållinjen. Samme Grundel testade Christian Engstrand i Moramålet och chanserna var väldigt många i en trots det mållös första period.

Den intensiva matchbilden höll i sig och Andrew Rowe var i mittenakten nära, men stoppades av Lars Haugen. Målvakten hade kort därefter hjälp av sin stolpe när Mathias Bromé styrde ett backskott. Matchens första mål var bara en tidsfråga bort och med 6.13 spelat mötte Ilari Melart upp ett tillbakaspel med ett mäktigt slagskott. Det innebar ledning för Färjestad, som bara två minuter senare fyllde på med 0-2 inprickat av Michael Lindqvist i numerärt överläge.

Punkterade med två mål i öppen målbur

Mora och framförallt John Persson fortsatte att gäcka Färjestadsförsvaret, men det var en annan hemmaspelare som skulle hitta nätet. Efter ett längre powerplayspel landade en rensning hos David Kase och reduceringen var ett faktum. Någon minut senare var Bromé igenom på ett friläge och forwarden lurade upp Haugen rejält, men lade pucken i stolpen.

Närmare en kvittering än så skulle heller inte Mora komma, för med bara nio sekunder kvar av mittperioden kontrade Mikael Wikstrand in 1-3 mot sin gamla klubb. Backens fullträff följdes av en tredje period som Färjestad kontrollerade och slutligen stängde i öppen målbur. Jesse Virtanen och Rasmus Asplund slog båda till, även om John Persson hann emellan med ett tröstmål för Mora, och Färjestad är fortsatt obesegrade i serien.

– Jag tycker att Mora är bättre än oss i den första perioden. Vi står lite på hälarna och kommer inte upp i kapacitet. Vi reder ut stormen och lyckas vinna matchen, det var väldigt skönt, kommenterade Wikstrand för C More.