• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Färjestad stormar vidare - sänkte Luleå

19 oktober 2017 21:32
#FBKLHF

Joakim Nygård stod för sitt första hattrick i SHL när hans Färjestad besegrade Luleå med 4-2. Segern innebär att värmlänningarna är fortsatt obesegrade på hemmaplan och befäster förstaplatsen i tabellen.


Publiken i Löfbergs Arena bjöds på en relativt fartfylld och chansrik inledning av mötet mellan Färjestad och Luleå. När Daniel Sondell visades ut för en tripping öppnades målskyttet när Färjestad utnyttjade sitt stabila. Dick Axelsson höll sig framme och sprätte upp 1-0 bakom Filip Gustavsson. Exakt två minuter senare var det dags igen. Formstarke Johan Ryno vann puck i mittzonen innan han serverade Joakim Nygård som elegant skickade upp pucken i nättaket.

Färjestad öppnade starkt även i den andra perioden, men det var också hemmalagets burväktare Stefan Steen som fick bjuda på en superräddning när Karl Fabricius fick ett fint läge från nära håll. I samma veva prickade Johan Forsberg ramen och Luleå började sakta men säkert att äta sig in i matchen. Istället för en reducering kom 3-0 för hemmalaget genom Joakim Nygård som avslutade ett vackert klapp-klapp-spel.

Tidig Luleåreducering skapade nerv

Luleå skulle till slut få hål på Stefan Steen - och det bara 10 sekunder senare. Sebastian Erixon tappade pucken vid egen blå, vilket öppnade för firma Petter Emanuelsson och Johan Harju, där det blev den sistnämnde som fick hitta nät bakom hemmakeepern. En känslo- och fartfylld andraperiod bjöd inte på några fler mål och hemmalaget gick ännu en gång in i pausvilan med en tvåmålsledning.

Tidigt i den tredje perioden fick Luleå in en kvittering. Gustav Rydahl krigade till sig pucken bakom Färjestadsmålet innan han serverade Isac Lundeström som inte gjorde några misstag från nära håll. Luleå hade sedan en period där det hängde ett kvitteringsmål i luften - framförallt när Nicklas Olausson prickade ramverket. Färjestad höll dock undan och med sju sekunder kvar kunde Joakim Nygård fastställa slutresultatet till 4-2. Målet innebar Nygårds tredje för kvällen och det första hattricket i SHL-karriären var ett faktum. En annan som glänste i värmlänningarnas lag var Johan Ryno, som assisterade till samtliga fyra mål på torsdagskvällen.