• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Skyttekungen sköt Färjestad ur svackan

26 oktober 2017 21:25
#BIFFBK

Efter två nya kassar på torsdagen kliver Färjestads Michael Lindqvist upp i skytteligatopp med åtta fullträffar. Målen var en starkt bidragande orsak till att laget bröt sin förlustsvit.


Efter två raka förluster kom serieledande Färjestad ut ordentligt hungrigt i bortamötet med Brynäs. Från snäv vinkel skulle också gästerna ta ledningen när Per Åslund hittade rätt bakom Felix Sandström. I mitten av perioden kom också 0-2 när assitkungen Johan Ryno (som ni kunde läsa en intervju med på torsdagsmorgonen) stod för sin 19:e (!) framspelning för säsongen när hans skott snappades upp av Michael Lindqvist som lyfte in pucken i mål.

Till den andra perioden bytte hemmalaget målvakt och Samuel Ersson fick göra SHL-debut. Den började dock inget vidare för redan efter 21 sekunder stod det 0-3 när Jesse Virtanen lirkade in pucken. Efter fyra minuter var det 0-4 när Michael Lindqvist gjorde sitt andra för kvällen. Brynäs skulle till slut få hål på Lars Haugen när Aaron Palushaj vackert stänkte dit pucken i närmsta krysset.

"De studsar till mig"

Brynäs klev ut i den tredje perioden och gav allt för att vända matchen. En storspelande Lars Haugen skulle dock inte släppa in nåpgot av Gävlelagets 19 skott på mål i den tredje akten förbi sig och slutresultatet skrevs till 1-4. Förutom Haugen bör Michael Lindqvists insats rosas då han stod för två mål som dessutom tog honom till toppen av skytteligan med totalt åtta. Vinsten innebär också att serieledarens förlustsvit på två matcher är bruten.

– Bra att studsa tillbaka. Det var skönt att vinna idag och jag tycker att vi gör en bra match. De studsar till mig, det har varit så under säsongen och det är kul, sa Michael Lindqvist i C More.