• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Färjestad
FBK

Segerraden växer - Luleå kontrade sönder Färjestad

14 november 2017 21:45
#LHFFBK

Två tidiga mål i de två första perioderna - det visade vägen när Luleå spelade hem lagets tredje raka seger efter 4-1 mot Färjestad.


Tabelltvåan Färjestad på besök - då gick Luleå ut och slog till direkt. Efter bara 1.50 hittade Andreas Falk med en öppnande långpassning fram till Emil Larsson, som fri med Lars Haugen lade in 1-0. Målskytten Larsson bjöds kort därefter på en ny fin möjlighet och matchbilden var relativt öppen.

Framförallt bytte lagen ofta puckinnehav med varandra, något som bäddade för omställningar. Luleå kopplade ett tydligt grepp under periodens slutdel, bland annat genom ett numerärt överläge. Något mer mål föll dock inte i den första perioden och skottmässigt var det tätt.

Lassinantti viktig med sina räddningar

Mittperioden öppnade sedan Luleå på exakt vis som den första - genom att efter bara en minut kontra in ett mål då Robin Kovacs frispelade Niklas Olausson. Just norrbottningarnas omställningar var ett problem som Färjestad inte alls fick stopp på och Olausson var senare igenom i ett nytt friläge. Färjestad hann även med att skapa sina chanser och Joel Lassinantti räddade en straff från Dick Axelsson. Lagom till periodvilan fick gästerna kontakt, då Per Åslund styrde in 2-1 i powerplay.

Färjestad hade sedan en puck som dansade på mållinjen tidigt i tredje. Men istället för kvittering där kunde Luleå gå ifrån till en ny tvåmålsledning, forcerad i nät av Johan Harju. En storspelande Lassinantti stängde igen längst bak innan Andreas Falk placerade in 4-1 i tom målbur. Segern var Luleås tredje i rad.

– Det var skönt att vi kunde fortsätta på den inslagna linjen och ta en viktig och bra seger idag, summerade Johan Harju i C More.