Hemma
Luleå
LHF
Borta
Färjestad
FBK

Kan täta Luleå få stopp på offensiva Färjestad?

14 november 2017 11:30
#LHFFBK

Coop Norrbotten Arena står redo för SHL-hockey igen när Luleå tar sig an Färjestad. Ett Luleå som fått ordning på sin defensiv, mot ett offensivt inriktat Färjestad.


Formkollen

Luleå avslutade innan landslagsuppehållet med två raka segrar. Först besegrades Rögle på bortais med 2-1 och den segern följdes sedan upp med en 3-2 vinst mot HV71. Noterbart i båda segrarna var att Patrick Cehlin stod för samtliga fem mål för Luleå.

Nu har en dryg vecka gått sedan dess och frågan är om Luleå har konserverat formen till återstarten av SHL? Det är nämligen tufft motstånd som väntar när serietvåan Färjestad gästar Norrbotten.

Ett Färjestad som gick till landslagsuppehåll efter ett tufft back to back-möte med Djurgården där det blev en förlust och en seger.

Läget i lagen

Luleå fick klara sig utan Viktor Grahn, Joey Hishon och Einar Emanuelsson i senaste matchen. Återstår att se om någon av dessa är med i återstarten av SHL igen.

Hos Färjestad saknades Mikael Wikstrand, Anton Grundel, Niklas Fogström senast. Oklart om någon av dessa spelar mot Luleå. Ilari Melart är avstängd.

Notera att

  • När lagen möttes i Karlstad tidigare i höstas vann Färjestad med 4-2.
  • Färjestads Dick Axelsson toppar skytteligan med 11 gjorda mål.
  • Luleås Patrick Cehlin skjuter mest på mål av alla spelare i ligan.
  • Färjestad har vunnit sju av de elva senaste matcherna i SHL mot Luleå - i Luleå.
  • Säkra din plats i arenan! Köp biljetter här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFFBK.