• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Färjestad
FBK

Lindqvist briljerade i Färjestads rivalvinst

23 november 2017 21:50
#ÖREFBK

Örebro hade bara släppt in tio mål på hemmais under hela hösten - då klev Färjestad och Michael Lindqvist ut i Behrn Arena och exploderade.


Örebros resultat har varierat den senaste tiden, men hemma i Behrn Arena har laget fortsatt att vara stabilt. Därför var det inte många som hade förväntat sig den uppvisning som Färjestads offensiv skulle stå för på torsdagen. Redan efter tre minuter utnyttjade Michael Lindqvist en tappad Örebroklubba till att slå in 0-1 på en målvaktsretur. Det var bara starten på forwardens kväll.

Christoffer Törngren dubblade något senare Färjestadsledningen i öppet nät, framspelad av Oskar Steen. Ett powerplaymål signerat Glenn Gustafsson gav Örebro kontakt in till mittperioden, men där skulle siffrorna rinna iväg. Bara 48 sekunder hade nämligen spelats när Lindqvist lyfte in 1-3 i numerärt överläge.

Fullbordade hattricket på ett friläge

Målet var symboliskt för en periodstart som Färjestad kontrollerade totalt. Kontrollen skruvades åt ytterligare när Johan Ryno styrde in nästa mål för gästerna, centerns blott andra fullträff för säsongen. Kalle Olsson replikerade för Örebro, även han med en styrning, innan kvällens stora huvudgestalt skulle presentera sig på nytt.

När Örebro gick bort sig i en attack lämnades Michael Lindqvist helt ensam och med sitt 2-5 fullbordade han hattricket redan en kvart in i mittperioden. Rasmus Asplund släckte Örebros hopp om poäng definitivt, när han ökade på tidigt i tredje. Dubbla tröstmål från närkingarna såg ändå till att snygga till siffrorna som landade vid 4-6. En riktig målfest alltså, med Färjestad som vinnare för tredje matchen i följd.

– Jag tycker att vi är lite bekväma i tredje och släpper in dem i matchen. Vi hade bra koll på det, men det är onödigt. Skönt att vinna, sade tremålsskytten Lindqvist till C More.