Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad söker trendbrott mot revanschsuget Växjö

29 december 2017 15:00
#VLHFBK

Växjö kom hem från Jönköping med noll poäng och det var serieledaren självklart inte nöjd med. Färjestad är inte heller nöjt med sina resultat på sistone och det är med andra ord två revanschsugna topplag som möts i Växjö.


Formkollen

Med tanke på de tunga namnen som Växjö saknar på grund av skador och den pågående JVM-turneringen har laget visat på en imponerande bredd de senaste matcherna. Torsdagens Smålandsmöte med HV71 var en välspelad och mycket bra hockeymatch som avgjordes av en individuell prestation av Mattias Tedenby, innan den matchen hade Växjö två segrar mot tufft motstånd där Lakers var det mer spelförande laget i båda matcherna. Laget ser alltså ut att klara sig fint även när spelare som Elias Pettersson och Tuomas Kiiskinen (med flera) är borta samtidigt.

Det tidigare så stabila Färjestad har haft problem på sistone. Kanske behöver det inte vara mer än en tillfällig svacka, men fem raka förluster är ändå fem raka förluster. Det ska dock sägas att det inte direkt har varit något enkelt motstånd under fölustraden för Karlstadlaget. I senaste matchen var det formstarka Malmö som stod för motståndet och där tog Färjestad ändå en poäng och höll spelmässigt jämna steg med det Malmö som matchen desförinnan utklassade Frölunda. I matchen innan Färjestads möte med Malmö gick det något tyngre för värmlänningarna mot Brynäs, men visst finns det hopp om ett trendbrott för Färjestad.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Per Åslund gjorde två av Färjestads mål i övertidsfölusten senast mot Malmö.
  • Som vi har skrivit tidigare så fortsätter Johan Ryno att producera poäng även när laget förlorar. Ny assistpoäng i Färjestads senaste match.
  • Växjös Brendan Shinnimin är en skicklig framspelare. Två assist mot HV71, varav en var ett fint förarbete till Andrew Calofs mål.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHFBK.