• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Möller avgjorde ännu en match för Skellefteå

20 januari 2018 17:46
#FBKSKE

Om någon trodde att Skellefteås OS-uttagna förstakedja skulle slappna av när biljetten till Sydkorea var säkrad så trodde de fel. För i den jämna matchen mot Färjestad var det Oscar Möller som klev fram och gjorde det matchavgörande målet, framspelad av Joakim Lindström.


Skellefteå började matchen bäst och var det mer spelförande laget under den inledande perioden. Det skulle dock dröja till det bara var 20 sekunder kvar av första perioden innan västerbottningarna fick utdelning. Skellefteås utdelning innebar ockdå matchens första mål när Mike Kostka efter en fin uppåkning och framspelning av Tim Söderlund kunde ge bortalaget ledningen med periodens sista chans.

– Jag tycker vi känns starka, vi ska bara fortsätta på samma sätt, och vi har ju ledningen, sa Skellefteås Johan Ahlm till C More efter första perioden.

Om Skellefteå var det spelförande laget under de första 20 minuterna så kan man nog säga att det var ombytta roller i den andra perioden. Färjestad gjorde en bra period och fick dessutom en smakstart när Johan Ryno, efter massiv press i fem mot tre, kunde kvittera efter en och en halv minut in i andra perioden. Dick Axelsson brände först öppet mål, sedan kunde Ryno göra mål på returen efter en rörig situation framför målet. Men Skellefteå skulle jobba sig tillbaka i perioden och i slutet fick laget rejält tryck mot Färjestadskassen. Och "OS-kedjan", med Pär Lindholm, Oscar Möller och Joakim Lindström, skulle göra det igen för Skellefteå. Lindström med det främsta förarbetet till Möllers mål och precis i sekvensen efter målet kom den duon i ett två mot ett-läge och var nära att göra ytterligare ett mål. Men efter två perioder hade Skellefteå ledningen med 2-1.

I den tredje perioden kunde Skellefteå genom ett stabilt och stundtals imponerande försvarspel säkra segern och perioden blev mållös sånär som på ett mål i öppen kasse med elva sekunder kvar. Det var Filip Berglund som satte spiken i kistan för Skellefteå. En av Västerbottenslagets bästa för kvällen var backen Emil Djuse.

– Jag tycker vi är starka framför mål. Där är vi bättre idag. Det kändes väl ganska bra när vi bara släpper in ett mål, då får man vara nöjd som back, säger Djuse till C More efter slutsignalen.