• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Färjestad ångar på - går för fjärde raka

20 januari 2018 09:00
#FBKSKE

Färjestad spelar för att ta sig om Djurgården i tabellen och återta andraplatsen samtidigt som Skellefteå vill försvara den sista direktplatsen till kvartsfinal. Räkna med ordentligt drag i Löfbergs Arena under lördagen!


Formkollen

Färjestad som hamnade i en mindre formsvacka med sju raka förluster har nu hittat tillbaka till vinnarformen igen och har på de sex senaste matcherna endast förlorat en. Under torsdagen vann dessutom värmlänningarna rivalmötet mot Frölunda i Scandinavium. Mycket tack vare en storpspelande Lars Haugen och Joakim Nygård. Nygård svarade för ett mål och en assist och det gjorde även Linus Persson.

– Skönt att få komma igång lite. Laget går bra och det går bra för mig själv, då är det kul att spela hockey, sade Nygård i C More efter vinsten.

Skellefteås form är något mer dyster än värmlänningarnas. Västerbottningarna tog tre poäng under torsdagen mot tabelljumbon Karlskrona, innan dess hade Skellefteå endast en vinst på de sju senaste matcherna. Gästerna befinner sig nu på sjätteplats - den sista direktplatsen till kvartsfinalen och den ska man nu försvara när man gästar tabelltrean. Joakim Lindström visade fin form mot Karlskrona och noterades för ett mål och en assist. Dessutom gjorde Emil Djuse sitt första mål sedan den 16 november, och svarade dessutom för två assist.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Linus Persson har på de tre senaste matcherna svarat för två mål och två assist, det är mer poäng än vad han gjort innan på hela säsongen och han är nu uppe på sammanlagt sju poäng.
  • Christoffer Thörngren och Dick Axelsson har gjort flest poäng mot västerbottningarna. Thörngren har svarat för två mål och en assist medan Axelsson har gjort ett mål och två assist.
  • Färjestad och Skellefteå har mötts två gånger tidigare denna säsong, det första mötet vann Färjestad på bortaplan med 5-2. Det andra mötet ägde även det rum i Skellefteå Kraft Arena, men då tog hemmalaget revansch och vann med 6-5.
  • Skellefteås Joakim Lindström leder hela SHL:s poängliga med 43 inspelade poäng, i mötet mot Karlskrona senast var han fortsatt het och svarade för ett mål och en assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKSKE.