Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Ska Rögle rubba serieledarna?

26 oktober 2018 15:00
| #RBKLHC

Elva matcher in på säsongen belägrar Rögle fortsatt tolfteplatsen i SHL-tabellen. Efter förlusten borta mot Färjestad vänder nu ängelholmarna åter hem till Lindab Arena när serieledande Linköping kommer på besök - ett lag som några mil söderut åkte på en strafförlust på torsdagskvällen.


Noterbart Rögle

– Efter segern i back-to-back-returen mot Timrå fick Rögle syna ett nytt nederlag. På torsdagskvällen åkte laget på en 5-2-förlust borta mot Färjestad där Daniel Zaar och Leon Bristedt gjorde bortalagets två mål. Förlusten innebar att ängelholmarna förblev kvar på plats 14 i tabellen och har, efter elva spelade matcher, sex poäng upp till säker mark.

– Daniel Zaar stänkte in sitt första mål för säsongen när han satte sitt Rögle i förarsätet i Karlstad. Forwarden har dessförinnan noterats för fyra assist och ligger i toppen av Ängelholmslagets interna poängliga.

– Rögle är ett av de mest tacklingsflitiga lagen i ligan. Toppen består av SHL:s två skånska kandidater med Malmö Redhawks i ledning med 158 tacklingar - och på andraplatsen huserar Rögle som så här långt har delat ut 138 stycken. Den siffran ger ett snitt på 12,5 tacklingar per match.

Noterbart Linköping

– Linköping står inför anhalt nummer två i sin Skånetour. De serieledande östgötarna åkte på en strafförlust mot Malmö under torsdagskvällen i en drabbning som slutade 2-2 efter ordinarie speltid. Adam Ginnings slagskott till 0-1 för Linköping i Malmö Arena var yngligens första poäng för säsongen.

– Trots nederlaget, som var östgötarnas tredje för säsongen, förblev Linköping kvar som etta i SHL. Laget har endast kammat noll i en enda match - borta mot Färjestad - och placerar sig inför lördagens matcher fyra poäng framför just Malmö.

– Linköping är ligans mest effektiva lag när det kommer till skotten. Laget ligger på en tiondeplats i statistiken över flest antal skott på mål - men av de 297 skott som har gått på mål har 37 hittat hela vägen in i nät. Detta ger en siffra på 12,46% i skotteffektivitet.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKLHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.