• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Timrå
TIK

Fjärde raka hemmasegern för Färjestad

28 november 2018 21:55
#FBKTIK

14 sekunder behövde Färjestad för att ta ledningen mot Timrå, men därefter var det gästerna som dominerade större del av matchen. Trots detta kunde Färjestad ta sin fjärde raka hemmaseger genom att vinna med uddamålet.


Redan efter 14 sekunder kunde hemmalaget ta ledningen på straff efter att Michael Lindqvist hakades upp i ett friläge. Lindqvist, som själv tog hand om straffen, satte den distinkt bakom Stéen. Annars var det gästerna som hade övertaget i den första akten men Adam Werner i Färjestadkassen såg till att värmlänningarna gick till en pausvila med en 1-0-ledning.

– Vi får en bra start men är sämre resterande del av perioden. Timrå kör över oss nästan, vi vet att vi måste spela bättre än såhär för att vinna idag, och det ska vi göra i resterande perioder, konstaterade Michael Lindqvist till C More efter 20 spelade minuter.

Efter en böljande start på den andra perioden var det sedan Timrå som tog tag i taktpinnen igen och skapade flest chanser. Kvitteringen kom när Filip Hållander höll sig framme och tog hand om returen som Werner lämnade på Henrik Thörnqvists skott. Efter drygt halva mittenakten kom hemmalaget in mer i matchen och utmanade Svedberg. Johan Ryno, som gjorde sitt första SHL-mål mot just Timrå den 19 november 2006, höll sig framme och såg till att hemmalaget återigen var i ledning.

"Hedersamma förluster får man inga poäng av"

Tredje perioden var hemmalaget piggast i inledningen och den farligaste målchansen hade Gustav Rydahl som la ett högt skott på mål som tog på Svedberg och i ribban. Hemmalaget spelade sedan på sin ledning och gästerna hade svårt att komma till några farligare lägen. Färjestads Theodor Lennström hade sedan ett skott till i ramen. Fredrik Andersson valde sedan att ta time out och Timrå försökte in i det sista att få in en kvittering men värmlänningarna kunde se till att de tre poängen stannade kvar i Karlstad.

– Vi gör en riktigt bra bortamatch, men hedersamma förluster får man inga poäng av men spelmässigt gör vi det bra. Totalt sett över sextio minuter är vi värda minst en poäng idag, sa Fredrik Andersson till C More.

Se highlights från matchen här.