Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Fortsätter Färjestad dominansen mot Brynäs?

30 december 2018 10:00
| #FBKBIF

Färjestad har tidigare i år visat var skåpet skall stå i matcherna mot Brynäs. Nu får man för tredje raka segern mot laget från Gävle - samtidigt som man är på jakt efter serieledningen.


Noterbart Färjestad

– Färjestad har stått för en stark höst i SHL och är med och slåss i toppen av tabellen. Senast föll man i en tuff match mot Linköping, men nu ställs man mot Brynäs. Ett lag man segrat mot två gånger tidigare denna säsong - varav en seger med klara 6-0.

– På de senaste matcherna har tuffingen Gustav Rydahl också varit med i poängprotokollet. En inte helt vanlig syn, men också ett bevis på Färjestads breda trupp som har tagit laget till toppen.

– Detta blir första mötet mellan lagen i Löfbergs Arena denna säsong. Färjestad har tre raka segrar på hemmaplan mot Brynäs.

Noterbart Brynäs

– Hos gästerna så lär det vara revanschlystet efter den senaste omgången då man först hämtade upp 0-3 till 3-3 mot Örebro för att sedan falla i förlängningsspelet.

– Noterbart från den matchen var att Jesper Jensen åter var i målprotokollet. Brynäs forne poängkung har haft lite problem med poängmakandet denna säsong, och kanske kan målet i senaste matchen göra att dansksvenskens spel lyfter?

– Brynäs nyförvärv Tomi Sallinen som närmast kommer från spel med just Färjestad är redo för debut i sitt nya lag. Som en extra krydda sker alltså debuten mot hans förra lag - i hans förra hemmaborg. Värt att hålla ett extra öga på med andra ord.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.