Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad starkast i händelserika rivalkampen

17 januari 2019 21:45
Adam Werner sträcker ut båda armarna i luften i ett segerjubel. Framför honom syns trötta Färjestadsspelare.
#FHCFBK

Den känsloladdade rivalkampen mellan Frölunda och Färjestad var som väntat en händelserik historia. Den rafflande duellen kammades slutligen hem av gästerna, som trots två matchstraff och långa numerära underlägen kunde - med en storspelande Adam Werner - hålla undan, spika igen och plocka med sig samtliga tre pinnar från Scandinavium.


Det tunga rivalmötet i Scandinavium dominerades till en början av hemmalaget Frölunda. Tempot var högt och göteborgarna skapde en hel del mot Färjestads Adam Werner i kassen, som dock stod emot väl när hemmalaget matade på under de första tio. Färjestad tände till i den andra halvan av perioden och tog över allt mer, men något mål skulle dock inte komma åt något håll, i en tungviktskamp där irritationen mellan spelarna växte successivt.

Mittperioden blev en lång och minst sagt händelserik historia. Chanserna började avslösa varandra allt mer och det tycktes bara vara en tidsfråga innan det första måljublet skulle bli ett faktum. Istället skulle dock utvisningar och matchstraff prägla mittenakten. Sex minuter in i perioden drog Linus Johansson på sig ett matchstraff efter en tackling Chay Genoway - i ett skede där Jesse Virtanen redan satt i utvisningsbåset.

Trots en tung press av Frölunda klarade värmlänningarna av det numerära underläget och kunde istället själva sätta sig i förarsätet knappt 13 minuter in i perioden. Ilari Melart snärtade iväg ett skott som satt till höger om Johan Gustafsson och målskyttet var öppnat i Scandinavium. Kort därefter kom ännu ett matchstraff för bortalaget när Jesse Virtanen tryckte upp klubban i ansiktet på Pathrik Westerholm - men även då redde Färjestad ut även det långa boxplayspelet och kunde gå in i periodvilan med en uddamålsledning.

– Powerplay är för dåligt. Vi går ner i tempo och det går för långsamt. Sen studsar ju pucken när isen blir lite sämre, men vi går ner oss och skapar för lite, sade Frölundas Joel Lundqvist till C More i pausen.

Werner spikade igen

När Färjestad fick sitt första powerplay för matchen i den tredje perioden skulle Karlstadlaget leverera per omgående. Efter en rörig situation snappade Gustav Rydahl upp en lös puck i slottet och skickade in 0-2-pucken med en backhand bakom den chanslöse Frölundakeepern. Hemmalaget var i uppförsbacke och drog på sig allt fler utvisningar, men det var just i ett numerärt underläge som göteborgarna fick en gyllene möjlighet. Max Friberg bröt sig loss och blev fri, men lyckades inte överlista en storspelande Adam Werner.

Målvaktstalangen kunde senare istället se hur Oskar Steen rakade in spiken i kistan i det tomma målet - och Färjestad plockade tre blytunga poäng i Scandinavium trots en stundtals massiv press från hemmalaget. Värmlänningarna klev efter torsdagen upp på en andraplats i SHL-tabellen medan Frölunda föll ner till plats tre.

Se highlights från matchen här!