Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Målmaskinen Färjestad tuffar på - sköljde över Rögle

20 februari 2019 21:20
#RBKFBK

En urstarkt förstaperiod lade grunden för Färjestads nya seger mot Rögle på onsdagskvällen. Målmaskinen från Värmland befäste sin förstaplats i SHL när laget sköljde över Rögle - i en match där duon Johan Ryno och Michael Lindqvist briljerade.


Färjestad fick en riktigt drömstart i Ängelholm och i det formstarka mötet mot Rögle på onsdagskvällen. Drygt en minut in i den första akten hittade Michael Lindqvist in till Johan Ryno med en delikat passning - och exakt kvarten senare var duon framme på nytt när Ryno utökade såväl sin som gästernas målskörd.

Rögle hade det svårt att skapa de kvalificerade målchanserna, medan Färjestad ständigt kom farande. Med bara sekunder kvar kom också trean för värmlänningarna, efter att Daniel Viksten tagit vara på sin egna retur i slottet.

– Vi gör en jättebra förstaperiod tycker jag. Vi tar verkligen vara på våra lägen och släpper inte till så många klara möjligheter heller. Det var lite nära när backarna ramlade, men vi redde ut det, sade tvåmålsskytten Johan Ryno i C More i pausen.

I den tredje kom Rögle tillbaka - men först efter att Färjestad utökat till 0-4 genom Jesse Virtanen. Daniel Zaar var osjälviskt från nära håll när elegant serverade Ted Brithén - och efter ängelholmarnas reduceringsmål fick laget ny energi. Ytterligare en fullträff hängde i luften när skåningarna matade på - men Färjestad, som var tillbakapressade i delar av den andra perioden, stod emot och tremålsledningen höll peroden ut.

Steen satte sexan

Jakten och hoppet om att komma tillbaka skulle släckas för ett kämpande Rögle sju minuter in den tredje perioden. Duon Michael Lindqvist och Johan Ryno var återigen i fokus, när den förstnämnde hittade fram med en elegant backhandpassning till Ryno, som i sin tur kunde fullborda sitt hattrick.

Den tredje perioden präglades därefter av känslor och gruff, samtidigt som Rögle dock vill få in ytterligare en reducering och skapade också stundtals fina möjligheter. Men istället flög Oskar Steen fram i numerärt underläge och skickade in 1-6 bakom Justin Pogge - vilket blev matchens sista fullträff i Lindab Arena på onsdagen. Målmaskinen från Värmland, som nu har gjort 138 mål framåt, befäste därmed sin förstaplats i SHL-tabellen, medan Rögles tre matcher långa segertrend fick se sitt slut.

– Vi gör verkligen inte vår bästa match för säsongen, men allt avgörs i inledningen av den första perioden. Vi släpper till alldeles för enkla mål och det är framförallt en stor besvikelse att det sker här på hemmais, sade en besviken Craig Schira till C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här!