Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Werners storspel gav Färjestad segern

26 februari 2019 21:36
Mikael Lindqvist firar sitt mål med sina lagkamrater
#SKEFBK

I en het och stundtals grinig match var det Skellefteå som skapade det mesta. Trots 35 skott på mål och flertalet riktigt vassa chanser kunde de bara överlista en storspelande Adam Werner en gång. Ett effektivt Färjestad kunde därmed ta med sig tre poäng hem till Karlstad.


Det var Skellefteå som tog kommandot direkt i den första perioden. De kom med fart och var riktigt tunga i sargspelet, vilket innebar att de kunde skapa flera vassa lägen. En storspelande Adam Werner stod dock pall för anstormningen. När Skellefteå sedan fick ett powerplay trodde nog många hemmasupportrar att målet skulle komma, men istället kunde Färjestad komma i en kontring och göra matchens första mål, signerat Linus Johansson i boxplay. Detta var gästernas andra skott på mål i matchen. Skellefteå skulle dock fortsätta att trumma på i takt med att perioden blev alltmer fysisk och grinig. Med 24 sekunder kvar av perioden fick Werner till slut kapitulera, när den formstarka Oscar Möller kvitterade efter en fin individuell prestation. Lagen gick sedan till periodvila efter en händelserik öppning på matchen, där hemmalaget vann skottstatistiken med 17-5.

– Det är lite grinigt idag, men det är rätt kul, konstaterade Färjestads Linus Johansson med ett flin.

Mållös men händelserik mittenperiod

I en period som var betydligt lugnare än öppningsakten startade Skellefteå åter piggast och pressade Färjestad rejält de första sju minuterna. Ju längre mittenakten gick, desto mer kom gästerna in i den. Efter att enbart avlossat ett skott på mål den första halvan kunde de komma till några vassa anfall. Lagen bytte sedan chanser med varandra och kom i flera vassa spelvändningar, men två bra målvakter såg till att perioden slutade mållöst. När Hesa Fredrik ljöd var det därmed oavgjort inför de avslutande 20 minuterna.

– Den andra perioden, likt den första, är bra från vår sida. Men vi måste göra mål nu om vi ska vinna den här matchen. Vi måste skjuta mer, om vi inte ser nät så får vi skjuta ändå, konstaterade Oscar Möller.

Werners storspel säkrade segern

Det dröjde inte länge innan Färjestad tog ledningen i den tredje perioden. Den stekheta Michael Lindqvist gjorde sin trettonde poäng på sju matcher när han kom i en spelvändning och stänkte in pucken bakom Mantas Armalis i Skellefteåburen. Känsloläget blev åter hetare i den här perioden, men vad gäller det spelmässiga så var det hemmalaget som fortsatt skapade flest chanser. I långa stunder kunde de bosätta sig i den offensiva zonen, men Adam Werner stod för en stormatch. Istället kunde Färjestad utöka sin ledning genom Jesper Olofsson. När Skellefteå skulle starta forceringen för att nå en reducering åkte istället Edwin Hedberg på en fyraminutersutvisning. Färjestad kunde därmed enkelt kontrollera spelet fram till slutsignalen. De lyckades därmed bryta sin negativa svit mot Skellefteå genom att ta tre viktiga poäng, mycket tack vare en fantastisk målvaktsinsats. Hemmalaget, som vann skotten med 35-18, fick lämna isen tomhänta.

– Vi är ett krigargäng. Vi hade det jobbigt hela matchen, men vi hade rånarluvan på oss idag. Vi behöver en bra målvakt när vi spelar såhär, och Adam [Werner] ger oss segern idag, summerade en nöjd Mikael Wikstrand efteråt.

Se highlights från matchen här.