Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Malmö Redhawks nästa på programmet

25 september 2019 13:00
| inför match

Säsongens första möte med Malmö Redhawks väntar i Löfbergs Arena i morgon. Ett Malmö som kommer från en färsk vinst på hemmaplan mot Luleå i lördags.


Skåningarnas säsong började i moll men har repat sig under de tre matcher de spelat hittills. En klar premiärförlust borta mot Leksand (2-5) följdes upp med en ny förlust, då i hemmaderbyt mot Rögle (3-4). I lördags kom så den första trepoängaren och det med besked. Klara 4-1 mot ett erkänt starkt Luleå visar att Malmö är på rätt spår.

En viktig sak för Färjestad är att minimera utvisningarna. Malmö har för tillfället de bästa siffrorna i powerplay. På åtta försök har de satt pucken i nät vid fyra tillfällen. Färjestads siffra i boxplay är 14 utvisningar och tre insläppta mål, eller 78.57 om man vill räkna om det i procent. Färjestads PP-siffor är 33.33 procent mot Malmös boxplaysiffror som är 62.50. Det är ännu tidigt på säsongen så siffrorna kanske inte säger jättemycket om helheten.


Det finns ett antal FBK-bekantingar i dagens Malmö Redhawks. Johan Olofsson och Niklas Arell såg den senaste matchen från läktaren, medan Max Görtz och Jesper Jensen Aabo, som gick under namnet Jesper B Jensen under hans FBK-tid, har spelat samtliga tre.

Färjestad kan i kölvattnet av Martin Johanssons nygamla skada ändå glädja sig åt att Jesper Olofsson är tillbaka i full träning. Under onsdagens pass fanns även Jens Westin med. Jens åkte på en smäll borta mot Brynäs och tränade inte med laget igår men är nu åter.

Morgondagens match i Löfbergs Arena startar klockan 19:00. Har du inte redan säkrat din plats i arenan så kan du med några klick göra det via länken nedan.