Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

En härlig torsdag att se fram emot

13 november 2019 16:00
| inför match

Färjestad BK mot Brynäs IF. Ett strävsamt par i landets högsta hockeyserie, där ingen av klubbarna någonsin åkt ur. Båda klubbarna kommer under säsongen att kliva över 2000 spelade seriematcher i Elitserien/SHL sedan formatet togs i bruk 1975.


1:an mot 4:an i maratontabellen, 4:an mot 10:an i årets tabell. Formmässigt är lagen jämnbördiga med 8 inspelade poäng under de 5 senaste omgångarna.


För Brynäs del är det återstart i matchandet efter landslagsuppehållet. Första matchen på 13 dagar medan Färjestad har tisdagens CHL-drabbning med Frölunda under bältet. Inget som Johan Pennerborn ser som någon nackdel.
– Nej, det tror jag vi mår bra av. Kan ju bara prata för oss själva, men det var ett piggt Färjestad vi såg i tisdags. Vi gjorde många mål, men just nu är det nog försvarsarbetet som gläder mig mest. Vi tog många bra beslut där ute, säger han.

Det kommer att bli en fin publiksiffra då 7000-strecket är passerat.
– Alltid kul och inspirerande att gå ut i en välfylld arena. Det ska dock inte påverka vår insats om det är mycket eller lite folk på plats, men det ger ett skönt stöd i ryggen, det gör det. Det som blir viktigt mot Brynäs är det som är viktigt mot alla lag vi möter. Att vi fokuserar på vårt och försöker få det att funka. Gör vi det har vi en god chans att gå hem med poäng i morgon, avslutar Pennerborn.

Det finns således lite biljetter kvar och de hittar man som enklast via länken nedan.