Måndag Mån 11 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

En dubbel på hemmaplan väntar

7 januari 2020 15:00
inför match

Helgerna är över och vardagen har infunnit sig på de flesta platser omkring oss. I Löfbergs Arena väntar besök av Malmö (torsdag) och Oskarshamn (lördag) den här veckan.

– Det blir lite vardag även för oss framöver, konstaterar Johan Pennerborn.


Efter en väldigt tät matchperiod från annandagen och framåt så fick laget ledigt två dagar över helgen som gick.
– Med tanke på hur intensivt det var under jul- och nyår så kände vi att det var både skönt och nödvändigt att få stänga av helt i ett par dagar. Vi kör sedan tre dagar med bra träning för att komma väl förberedda till torsdagens hemmamatch mot Malmö, säger Pennerborn.


Med något mer än hälften spelad har SHL-tabellen börjat sätta sig en aning. Det gör också att det framöver kommer att vara många matcher mot lag som ligger kring ett streck av någon karaktär och som kommer att göra allt och lite till för att förbättra sin egen position i tabellen.
– Så är det ju helt klart. Det gör också att vi aldrig kan känna oss trygga bara för att vi just nu ligger på en tredjeplats i tabellen. Det jagas på underifrån och vi vill ju själva sluta på en bra placering efter 52 omgångar.

Malmö ligger för närvarande på en åttonde plats i tabellen och jagar för att komma upp på topp-6. Oskarshamn, just nu sist, men med endast två poäng upp på ”säker” mark vilket är något de vill åt. Alla matcher gäller något för någon.
– Det känns därför bra att vi går in i den här fasen av säsongen hyggligt skadefria. Förutom Micke Lindqvist har vi idag ingen som inte kan spela, vilket ger oss en bra konkurrenssituation i laget, både bland backar och forwards, menar Pennerborn.

Ni har alternerat på backplats sista tiden. Någon speciell anledning?

– När vi nu har ”lyxen” att ha åtta friska backar så har vi till viss del utgått från vilket motstånd vi möter och vilken typ av match det kan tänkas bli när vi valt, samt individuell form. Med Pontus Widerströms inträde och Oskar Bäcks hemkomst från JVM så får vi också en konkurrenssituation framåt vilket är bra. Så ja, vi går in i den här fasen med en bra känsla.

Det har snackats mycket försvarsspel under säsongen. Hur känner du att ”processen” går där?

– Vi blir bättre och har förbättras oss över tid. Vi har våra underliggande siffror och data att luta oss emot när det gäller just den biten. Sedan kan det ju vara så att det ibland ser lite annorlunda ut än om man jämför med fjolåret. Det kan ju ha med att två väldigt spelskickliga backar i Virtanen och Wikstrand försvann, men det kan lika gärna ha med att Nygård och Oskar Steen försvann. Det var två spelare som hade hög fart i utspelsfasen ut egen zon. Det gäller ju ändå någonstans att förädla det du har och göra det som är bäst för den grupp som nu finns här, vilket vi tycker att vi gör. Det är många matcher kvar och vi går åt rätt håll.

Pontus Widerström har spelat en match med laget. Vad känner du att han kommer att tillföra framöver?

– Pontus är en spelare som breddar vår trupp, han tillför tyngd och ett hårt jobb. En spelartyp vi sökt efter ett tag.


Det blev en ganska skral skörd med poäng under mellandagshockeyn. Hur har ni analyserat det?

– Rögle och Luleå, där tycker jag att vi gör bra insatser men får inte med oss det vi vill. Skellefteå borta var ingen höjdare från vår sida och hemma mot Linköping senast visar vi på bra tålamod och kan vända i sista mot ett bra Linköping. Men det visar återigen att det inte är okej att bara vara okej. Det räcker liksom inte till för att få de resultat du vill, säger Pennerborn som ser fram emot en dubbel på hemmaplan i veckan.
– Resandet ingår i vår vardag, men visst känns det bra att få två matcher här hemma tillsammans med vår publik. Nästa vecka blir det en liten ”mini-road” då vi far till Gävle på onsdag för match på torsdag. Sover över, tränar i Gävle på förmiddagen för att sedan ta oss ned mot Göteborg och match mot Frölunda kommande lördag. Men det är då det. Vi tar den här veckan först, avslutar Pennerborn.

Det väntas runt 14 000 åskådare till Löfbergs Arena under veckoslutet.
– Som det ser ut idag finns det biljetter kvar till båda matcherna. Torsdagens match mot Malmö, där tror vi på en siffra runt 6000 medan lördagens match närmar sig 8000, säger Johan Kemi.