Jens Westin blir Färjestad trogen
Publicerad: 2021-02-17
Lagbygget
Efter att igår ha förlängt med Jesse Virtanen är det nu också klart att hans radarpartner Jens Westin blir kvar.

 – Härligt, skönt att det klart såpass tidigt, säger han.

Kraftpaketet från Kramfors har varit en populär spelare och person ända sedan han klev in i Löfbergs Arena, sommaren 2017.
– Jens är en kille som man kan luta sig emot. Man vet vad man får, och han är en ledare i sitt sätt att vara. En stabil defensiv back är något varje lag behöver, och vi är glada att vi kommer att ha Jens kvar hos oss, säger GM Peter Jakobsson.

Jens Westin jobbar i dagarna hårt för att komma tillbaka i spel efter den käkfraktur han ådrog sig. Men vetskapen om att hans framtid är klar under kommande två år får honom att känna sig aningen lättad.
– Visst är det så. Det är ju alltid lite oroligt den här tiden på året om det är sista året på kontraktet. Nu kan man släppa ner axlarna lite och bara köra. Nu vet man var man ska vara, säger han.

Det finns flera orsaker till att Jens största önskan varit att få fortsätta sitt liv som Karlstadsbo. Han ska nämligen bli pappa fram i vår.
– Bara det, att slippa fundera på en flytt mitt i allt vad som kommer med att bli pappa för första gången. Sen så är det ju så att jag trivs otroligt bra i Karlstad och Färjestad och min högsta önskan har hela tiden varit att få vara kvar här. Väldigt glad att det nu är klart att det blir så, ler han.

Vad får vi av Jens Westin kommande säsonger?

– Haha, ja du. Det blir nog ingen skillnad mot det jag givit hittills. Jag vet min roll, och det är inte att vara en kreativ powerplayback. Mina styrkor finns i defensiven och det är bättre att vässa det man redan är bra på än att försöka sig på något helt nytt. Så det man får av Jens Westin framöver är nog det gamla vanliga. Jag tar min roll med stolthet, säger han.

…och fortsatt spel med din radarpratner?

– Det vore ju trevligt! Vi har lärt känna varandra väldigt bra, och när man spelar med samma kille så länge så behöver man inte prata speciellt mycket på isen. Vi vet var vi har varandra där ute, och att få möjligheten att spela med en av ligans bästa backar, vem skulle inte vara glad för det, avslutar Westin.
{!A}

Kommunikatör Stefan Eriksson