Färjestad avgjorde i tredje perioden mot AIK
Publicerad: 2020-09-08
Försäsong
AIK - Färjestad BK 3-5 (2-3, 1-0, 0-2). FBK hamnade i tidigt tvåmålsunderläge men vände till 3-2. Efter en jämn mittperiod där AIK kvitterade, kunde FBK avgöra i tredje genom Jesse Virtanen och Victor Ejdsell.

Det bjöds på en väldigt händelserik period och det var Färjestad som bjöd på mest i början. Slarv i egen zon gav fritt fram för Oliver Wahlström som fräckt vallade in sin egen retur via FBK-målvakten Henrik Haukelands rygg efter bara 52 sekunder.
Efter sex minuter var det dags igen, FBK-slarv i egen zon och Anton Karlsson kunde trycka in pucken via FBK-backen Vojtech Moziks klubba, styrningen ställde Haukeland.
FBK drog på sig en utvisning men kontrade och Oskar Bäck hakades i fritt läge med straff som belöning. Daniel Viksten la straffen och sköt mellan benen på AIK-målvakten. 2-1 efter 9:06!
Sen haglade utvisningarna åt båda hållen, FBK fick ett fem mot tre-läge i 43 sekunder men lyckades inte få in pucken bakom en mycket duktig Edvin Olofsson i AIK-kassen.
Till slut kunde FBK utnyttja ett powerplay, Gustav Rydahl tryckte in en retur efter Daniel Vikstens skott, 2-2 efter 15:38!
Med dryga minuten kvar snodde FBK-centern Jacob Peterson pucken i mittzonen, satte fart och åkte in halvfri från vänsterkanten och pricksköt in 3-2-pucken tätt vid bortre stolpen. En skaplig vändning av FBK efter den tunga starten.

Mellanperioden innehöll också många utvisningar, om än inte lika många som den första. FBK drog på sig tre raka tvåor, några ganska onödiga. FBK hade trots en man mindre fina lägen för att öka på ledningen. Carl Jakobsson hade ett friläge som AIK-målvakten räddade medan Jesse Virtanen sköt utanför i öppet läge.
AIK lyckades istället få in 3-3-pucken när FBK blivit fulltaligt, Dennis Fröland kunda panga in ett rejält slagskott bakom en halvskymd FBK-målvakt.

Spelet böljade friskt där båda lagen hade sina chanser att få in ett ledningsmål men målvakterna höll tätt.
Det var fortsatt slarvigt och chansartat spel från båda lagen.
I nionde minuten fick FBK ändå till det då Jesse Virtanen relativt fri på högersidan fick passet från vänster av Martin Johansson och direktsköt in 4-3 för FBK.
När AIK drog på sig en onödig, offensiv utvisning kunde Victor Ejdsell dessutom trycka in 5-3 såg det klart ut.
Trots ett powerplay lyckades inte AIK att skapa så mycket mer på slutet och FBK kunde bärga segern.