Katerina Mrazova valdes av Ottawa
Draft2023-09-19
Den första och historiska driften är gjord. Färjestads tjeckiska stjärna, Katerina Mrazova, valdes av Ottawa i den åttonde rundan.
– Jag är jätteglad för hennes skull, säger spelande sportchefen Emma Murén.

Den nystartade professionella damhockeyligan, PWHL, kommer till en början att innehålla sex lag. Ett ”Original Six” om man så vill. Förutom Ottawa kommer det även att finnas lag i Minnesota, Toronto, Boston, New York och Montreal. Fyra av sex städer finns också bland de sex originalklubbarna i NHL.

Totalt tingades 268 spelare av de sex klubbarna, fördelat på 146 forwards, 78 backar samt 44 målvakter. En av dessa blev alltså Färjestads Katerina Mrazova, som redan när hon skrev på för FBK hade siktet inställt på driften och den nordamerikanska ligastarten i januari.
– Jag är jättetaggad över att få komma till Färjestad, och jag kan bara säga tack så mycket för att klubben ger mig den här möjligheten. Jag kommer framöver att spela i den nystartade proffsligan i Nordamerika och är tacksam för att Färjestad ger mig den här möjligheten och hjälpen att förbereda mig för mitt nästa steg i karriären, sade hon dagen hon blev klar för Färjestad.

Första chansen för Färjestadspubliken att se Mrazova och de andra tjejerna är tisdag 10 oktober då Örebro kommer på besök. Färjestad inleder årets NDHL med två bortamatcher med start på bortaplan 30 september mot Falu IF. Lördagen efter beger sig laget till Leksand inna man vänder hem för hemmapremiären mot Örebro. Alla är såklart varmt välkomna att stötta på plats!

Stefan Eriksson