Akademien gör förändringar i den sportsliga organisationen
Publicerad: 2021-06-21
Akademien
Efter en utmanande säsong med covid-19 så gör Akademien förändringar i samtliga ledarstaber på juniorsidan. Ett arbete som pågått en längre tid men som nu är klart. Bland annat blir det en återkomst till föreningen för Ole-Kristian Tollefsen.

Albin Tyllgren, chef för Akademien, förklarar mer om förändringarna:
– Som ett led i att säkerställa systematisk framgång över tid, där vi möjliggör att år efter år göra rätt saker på ett bra sätt, så har vi sett över hur vi ska organisera oss framöver. Det här är en process som tar tid, som kräver eftertänksamhet och som är avgörande för vårt vägval framåt. Med de här förändringarna är jag övertygad om att vi tar viktiga kliv på resan att utbilda fler människor och ishockeyspelare inom Färjestad BK.

Förändringarna innebär att Fredrik Jonsson tillsätts som junioransvarig med ansvar för den övergripande juniorverksamheten. Ersätter honom som tränare för U20 gör Henrik Loob tillsammans med två bekanta ansikten, nämligen Ole-Kristian Tollefsen och Mikael Johansson. På U18 stannar Markus Karlsson som huvudtränare tillsammans med Jacob Johansson och Markus Bergman. På U16 tillkommer Garrett Nystedt, senast i Åmål, tillsammans med Victor Svärd och Oliver Sundblad.
– Jag tycker det är oerhört nyttigt att vi har låtit processen få ta tid, att vi har stannat upp och reflekterat över vilken kompetens det är vi behöver. Med den eftertänksamheten är jag glad över att vi landat i interna rekryteringar som funnits i vår organisation sedan tidigare, men där vi även tillsätter ny extern kompetens genom ”Tolle” för att göra de förflyttningar vi önskar kring spelarnas individuella utveckling, säger Tyllgren

Vilka förflyttningar syftar du på?

– Vi ser att kommande generationer av spelare kräver mer närvaro, fler samtal och allt högre grad av konstruktiv feedback av ledare. Vi vill att alla individer ska bli sedda och samtidigt säkerställa att de får en individuell utbildning som främjar deras fortsatta karriär, oavsett vägval. Därför är det viktigt att vi har personer inom organisationen som säkerställer det individuella arbetet med varje individ. Personer som ser dem, hör dem och arbetar kontinuerligt med deras individuella utbildningsprocess. Samtidigt som vi arbetat med att se över vår organisation, roller och arbetsfördelningar så pågår ett parallellt arbete i att strukturera och dokumentera vårt vardagliga arbete. På så sätt säkerställer vi att de saker vi väljer att göra är i den riktning vi stakat ut. Med den är uppsättningen individer i vår organisation är jag övertygad om att vi tar viktiga steg på den resan, avslutar Tyllgren.

Fredrik Jonsson tar nu således klivet från båset till kontoret som ny ansvarig.
– En spännande och inspirerande resa som vi påbörjat inom Akademien, där vi under processens gång arbetat med att skapa bra saker som vi nu ska ta oss an och utveckla ännu mer. Även om vi tidigare har gjort bra saker så är uppdraget att nu försöka förädla vår verksamhet genom att spetsa till det ytterligare i syfte att fortsätta få individer att växa och ta kliv i sin utveckling. Med målet att utbilda fler spelare och individer så att de kan ta steget in i vårt representationslag, avslutar Jonsson.

Kommunikatör Erik Rubenson