Michael Latta klar för Färjestad BK
Publicerad: 2019-11-14
Lagbygget
Kanadensaren Michael Latta är klar för Färjestad BK. Alla papper blev påskrivna strax innan nedsläpp i dagens match.

 – Han kommer att tillföra tyngd, attityd och aggressivitet så vi är glada att Michael vill komma till oss, säger GM Peter Jakobsson.

Michael Latta (28) kommer senast från spel i Kunlun Red Star i KHL och tillhörde innan det Washington Capitals organisation. Han är en stabil pjäs med sina 182 cm och 94 kilo och spelar center eller ytterforward.

Ville Leskinen lämnade tidigare i veckan och den naturliga kopplingen är att Latta är en ersättare till honom. Detta tillbakavisas dock av Peter Jakobsson.
– Vi har under en längre tid tittat på att bredda truppen med lite tyngd och frenesi. Så en ersättare till Leskinen är han absolut inte. Vi har pratat med en hel folk omkring honom och det vi fått till oss är att det är karaktär, attityd, energi, vara en jobbig jäkel samt att han är grymt bra i omklädningsrummet. Så ja, det här ser vi fram emot, säger Jakobsson.

Latta själv är eld och lågor när vi når honom på telefon. Han är fortfarande hemma i Kanada, en timme utanför Toronto, och väntas till Karlstad på söndag kväll.
– Det här kommer att bli kul. När jag fick reda på att det var klart sökte jag information om Karlstad och såg en stad som ser fantastik ut. Hockeyn har jag också kollat upp och det är en rolig hockey som spelas, säger han.

Du har ju spelat med bland andra Marcus Johansson. Han bror Martin spelar här nu.

– Är det sant!? Det här blir bara bättre och bättre. Marcus, och alla andra svenskar jag träffat för den delen, har alla varit bra killar och lätta att ha att göra med. Som sagt, jag är jätteladdad för att ta mig över och få sätta igång.

När ryktet läckte ut att du var på väg så jämförde en del dig med en gammal FBK-spelare, Devin ”Deeds ”DiDiomete.

– For real? Jag känner ”Deeds” sedan gammalt. Vi växte upp ganska nära varandra. Men det kan jag lova, jag är en mycket bättre hockeyspelare än ”Deeds”, skrattar han.

Kontraktet med Michael Latta är skrivet säsongen ut.

Kommunikatör Stefan Eriksson