Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Söndag Sön 21 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

FBK vann säkert mot Mora

3 september 2020 21:10
Försäsong

Färjestad BK - Mora IK 4-0 (0-0, 1-0, 3-0). Efter en hafsig första period tog FBK ledningen i den andra genom Martin Johansson. I den tredje gjorde Joakim Nygård 2-0 och passade fram till Jacob Nilssons 3-0 innom 38 sekunder. Per Åslund avslutade med 4-0 i powerplay.


Första perioden

Det var hafsigt spel från båda lagen första 5-6 minuterna, passningarna hittade inte rätt många gånger i rad. Målchanserna var få, och det skapades inte mycket ens i numerärt överläge. FBK hade tre chanser i spel fem mot fyra under perioden och hade en chans i vardera överläget. Men varken Daniel Viksten, Jesse Virtanen eller Gustav Rydahl lyckades överlista Matteus Ward i Moramålet.
Mora hade å sin sida en chans i powerplay men lyckades inte få ett enda avslut på mål.
Mållöst i paus efter 13-8 i skott.

Andra perioden

FBK inledde i sitt fjärde powerplay i matchen men skapade inte mycket. Men när Mora blev fulltaliga kom 1-0. FBK-backen Albert Johansson kom på vänsterkanten och skickade in pucken med millimeterprecision där Martin Johansson vid bortre stolpen tryckte in pucken. 1-0 efter 2:41!
FBK hade bättre fart i sitt spel nu och man hade fina lägen att öka på sin ledning. Oskar Bäck kom närmast med sitt skott i högerstolpen.
En FBK-utvisning gav Mora andrum och man tryckte på med en man mer men Arvid Holm spelade säkert i FBK-målet och höll tätt. Mora tog över i peridslutet och gick för en kvittering men lyckades inte överlista Holm.

Tredje perioden

FBK rivstartade perioden med två snabba mål inom 36 sekunder. Båda målen var signerade comebackande Joakim Nygård. 2-0 kom efter en snabb uppåkning på högerkanten och skott vid bortre stolpen. Vid 3-0-målet åkte Nygård upp och passade över till vänster där Jacob Nilsson dök upp och skickade upp pucken i vänsterkrysset.
Båda lagen fick nya chanser i numerärt överläge och FBK utnyttjade ett av sina till 4-0. Det var Per Åslund som stötte in pucken framför målet denna gång.
Mora fick ett powerplay där de skapade flera vassa lägen med Holm i FBK-kassen briljerade med sina utmärkta räddningar.
Olle Lycksell revs ner med fem minuter kvar och FBK fick en straff tilldömd. Lycksell la straffen själv men lyckades inte lura Ward med sina dragningar.

Det blev inga mer mål, FBK vann säkert med 4-0 och vann rättvist.
Arvid Holm var imponerande säker i sitt målvaktsspel och framåt fick vi se att Joakim Nygård, även om han var ringrostig, kommer att bli en tillgång även i höst.