Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Två nya år för Carl Jakobsson

23 februari 2021 12:00
Lagbygget

Nästa pusselbit i kommande års lagbygge är på plats. Carl Jakobsson har fått sitt kontrakt förlängt med två år.

 – Superkul helt enkelt, säger han.


Sportchef Thomas Rhodin har skött förhandlingarna med Jakobsson.
– Ja, av känd anledning är det lättast för alla parter att vi gör på det sättet. Med det sagt så är vi glada att kunna knyta upp Carl i ytterligare två säsonger. Det är en kille som varit hos oss sedan han var 15 år och vi ser en stor utvecklingspotential i honom. I junioråldern var han en pålitligt poängmakare och det vet vi finns kvar i honom, säger Rhodin och får medhåll av Jakobsson den yngre.
– Jo, man var väl mer i anfallszon på den tiden, skrattar han.

Allt sedan han tog sin plats i a-laget så har defensiven blivit något av Jakobssons paradgren. Något han tar en stolthet i.
– Jag tar den roll man tycker att jag ska ha. Som sagt så var jag mycket mer offensiv i junioråldern, men när jag kom upp i a-laget så är det mycket att lära sig det defensiva arbetet fullt ut. Har du inte det så kan man inte spela på den här nivån. Dessutom tycker jag att det har gått bra tillsammans med Bäck och Widerström. Man känner att man bidrar även om man inte syns så mycket i matchrapporterna, säger han.


På senare tid har han dock fått en något mer offensiv omgivning i Olle Lycksell och Jakob Forsbacka-Karlsson. En kedja han trivs i.
– Jag har ju haft lite skadeproblem under säsongen, men allt sedan jag kom tillbaka och fått lira med Olle och ”Forsa” så har vi klickat i bra. Tycker att vi gjorde vår bästa match tillsammans senast hemma mot HV.

Antar att det var kul att vara inblandad i det avgörande målet

– Jovisst, men det skulle aldrig ha behövt gå så långt. Den där matchen skulle vi ha stängt i andra redan så där är vi inte nöjda. Men jag skulle samtidigt ljuga om jag sa att jag inte var glad att få vara med och avgöra. Det var ju jättekul såklart.

Två nya år - hur ser du på framtiden?

– Jag ska fortsätta göra jobbet oavsett vilken ände på banan det är. Visst skulle det vara roligt att producera mer poäng, och jag vet att jag kan, men vi är ett lag och alla måste ta sin roll. Jag spelar där de vill att jag spelar, avslutar Jakobsson.