Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Ytterligare två kontraktsförlängningar för Färjestad BK

28 juni 2022 18:10
Bildbyrån
Lagbygget

Lagbygget fortsätter för damlaget som nu kan presentera två kontraktsförlängningar med Elin Benn och Kaja Ekle.


Elin Benn

Elin kom till Färjestad 2019 från Björklöven. Stockholmstjejen har producerat mycket poäng under sin hockeykarriär men tyvärr blev fjolårssäsongen kort pga. en knäskada. Nu har hon en kortare rehabperiod kvar innan hon får testa på is igen, vilket vi ser fram emot väldigt mycket. Elin har näsa för att göra mål med ett otroligt fint skott och fin klubbteknik. På senare tid har hon även utvecklat spelet utan puck, vilket gör att hon kan påverka spelet på ett annat sätt. Hon har en stor och härlig personlighet som lyser igenom på isen, i omklädningsrummet eller när hon assisterar Mattias Westman i Studio FBK, på herrlagets matcher.

– Jag ser en väldigt ljus framtid i Färjestad. Detta blir min fjärde säsong och nu känns det mer seriösare än nånsin. Alla vet vad som gäller och är här för att kämpa om en SDHL-plats. Jag ser mest fram emot att dra på mig matchtröjan och spela igen. Hade otur ensäsong med en knäskål som hoppade ur led följt av månaders rehab. Det har varit tufft rent mentalt att hålla sig till rehabplanen, men jag har fått mycket stöd från mentalcoach & spelarna i laget så jag är mer taggad än nånsin att visa vad jag kan prestera på isen, säger Elin Benn.

Kaja Ekle

Målvaktstalangen kom till Färjestad inför säsongen 21/22 efter 3 år på hockeygymnasiet i Modo. Norskan tog plats i truppen för norska landslaget på camper och agerade tredje målvakt under VM, division 1, i Frankrike. Kaja har utvecklat sitt målvaktsspel under den här säsongen. Hon har haft varierande form på träning, men när det handlar om match kommer tävlingsmänniskan fram och det har varit svårt att få in puckarna för motståndarna. Det är kul att se utvecklingen hos Kaja som nu kämpar hårt under sommarfysen och viljan att utvecklas finns där hela tiden. Hon kommer bara att bli bättre och bättre om hon fortsätter vara disciplinerad, ödmjuk och tävlar.

– Jag ser fram emot en andra säsong i Färjestad. Jag trivs gott i laget och ser fram emot att kunna hjälpa laget att nå ett uppryck. Slutspelet kommer nog som alltid vara det man ser mest fram emot med säsongen, men jag ser fram emot uppkörningen till säsongen och få köra ihop laget igen och komma tillbaka på isen, det är där man hör hemma, säger Kaja Ekle.