Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Idag 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

En viktig länk förblir intakt

7 april 2020 12:00
Lagbygget

Kedjan med Pontus Widerström, Oskar Bäck och Carl Jakobsson avslutade säsongen väldigt starkt. Nu är det klart att den förblir intakt inför kommande säsong.

– Det känns väldigt fint att alla tre får chansen att bygga vidare nästa säsong, säger GM Peter Jakobsson.


Carl Jakobsson har sedan tidigare ett år kvar på sitt kontrakt. Nu är det klart att också Oskar Bäck och Pontus Widerström förlänger sina avtal med ytterligare ett år.

– Kul som fan, rent ut sagt. Det är det jag velat sedan jag kom till Färjestad vid årsskiftet. Allt har känts jättebra sedan jag kom och jag har känt mig uppskattad och välkommen. Vi hade något bra på gång där innan det tog slut och det känns fint att man får chansen att fortsätta i Färjestad.

Hur ser du på din roll kommande säsong?

– Hårdjobbare kommer jag alltid att vara. Det jag vill fortsätta utveckla är mitt offensiva spel så att man kan bidra ordentligt i båda ändarna av rinken. Får gnugga på lite med Pelle P framöver, skrattar Widerström som nu är tillbaka i Karlstad efter att ha spenderat en tid i Göteborg.

För Oskar Bäck är det liknande känslor.
– Jag är jättenöjd med ytterligare en säsong i Färjestad. Det känns som man vill in i det igen och ta revansch på den här säsongen med tanke på hur den slutade, säger han.

Hur ser dina dagar ut för tillfället?

– Det blir lite padel och lite annan träning. Men det är segt och drygt och man saknar rutinerna. Sen tänker man ju tillbaka då och då på det som vi hade. Vår kedja kom igång bra mot slutet och det hade varit intressant att se vad vi hade kunnat göra i ett slutspel, säger Bäck.

För lagbyggare Jakobsson så är det av stor vikt att ha den här enheten intakt.
– Absolut. Oskar Bäck får fortsätta sin utveckling. Han har spelat sina två JVM och är nu fullt ut senior. Nästa gång han drar på sig en landslagströja är det i stora Tre Kronor. Nu får han jaga Gustav Rydahl och gänget framöver. Han har varit med, sett och lärt sig, så nu är det dags för nästa kliv vilken både han och vi vill, säger Jakobsson om Oskar Bäck.

Att även Pontus Widerström kritat på är också en viktig pusselbit i kommande lagbygge.
– Pontus är en grym lagspelare som gör sin roll till hundra procent. Vi känner att vi behöver fördela istiden även nästa säsong och där fyller Pontus en jättestor roll. Han kom väldigt fort in i gänget här och är en omtyckt kille i omklädningsrummet. Vi vet vad vi får från Pontus och ville gärna se att han stannade. Vi är glada att COP-kedjan får möjlighet att fortsätta sitt fina arbete tillsammans, ler Jakobsson.

Som medlem i Färjestad BK fick du den här artikeln via e-post innan den publicerades.