Spräckt målnolla 2: Robin Press

25 oktober 2018 23:14
| Eftersnack

Färjestadsbacken Robin Press visade fina offensiva takter mot Rögle när han spräckte sin egen målnolla. Och han gjorde det dubbelt upp när han sköt in både 3-2 och 4-2 under andra perioden.
– Dom trillade dit idag, det var kul, säger han efter matchen.


FBK-backen Robin Press visade på försäsongen vilka offensiva kvaliteter han hade med härlig teknik, fräcka dragningar och ett vasst skott, inte minst i den i dagens hockey så viktiga spelformen powerplay.
– Att bidra offensivt är väl en av mina styrkor, ibland att göra mål men också för att sätta fart på spelet från egen zon, säger han.
Efter att ha fått sparsamt med speltid under de inledande omgångarna i SHL har Robin Press flyttat fram sina positioner i laget. Mot Rögle slog den spelskicklige och skottvillige backen till med sina två första mål i FBK-tröjan.
– Dom trillade dit idag, det var kul, klart det är skönt med lite utdelning, säger Robin.
3-2-målet kom i numerärt överläge och han fintade bort sin motståndare fram mot mål innan han distinkt snärtade in pucken lågt vid vänsterstolpen.
4-2 kom bara 3:34 senare, nu sköt han från blålinjen vid en motståndares ben och pucken satt i högerkrysset efter att Röglemålvakten varit delvis skymd. Två avgörande mål för matchens slutresultat.
– Det är trots allt segrarna som är viktigast, slår han fast.
Han stod på 68 spelade SHL-matcher före kvällens match och har stått för ett mål. Nu blev det två mål på 3:34 i samma period.
– Det är riktigt bra utdelning, skrattar han.
– Såklart att det är skönt att göra mål, att göra det dubbelt är inte fel, heller.
Du har aldrig tvivlat på dig själv?
– Hänga läpp blir sällan saker bättre av, inte första gången jag har fått lite istid, har varit med om det förr i bland annat Djurgården, så jag har lärt mig att hantera de känslorna, säger 23-åringen obekymrat.

Hans fräcka spelstil vid offensiva blålinjen är både effektiv och underhållande. Han passar, skjuter och gör blixtsnabba dragningar i en härlig blandning. Han är hopplöst svårläst och helt oförutsägbar för motståndarna samtidgt som han har alla möjligheter att bli FBK-supportrarnas nästa kelgris.
Ett riskfyllt sätt att spela på blålinjen?
– En av de saker jag har jobbat på är att göra rätt avvägningar och hitta balansen i spelet, det gäller ju att vara lite oförutsägbar, säger han.
– Kan man vara lite avig och kan lura sin gubbe så öppnar det ju upp sig.
Det vassa skottet, lärde du dig skjuta i Nordamerika?
– Skottet har jag nog haft med mig, kunde nog skjuta innan jag drog över dit.